ULTIMA ORĂ

Un fost fotbalist şi oficial al lui Dinamo, component al echipei care a jucat semifinala de Cupa Campionilor cu Liverpool, a murit la 70 de ani

Fost portar și conducător la Dinamo, până în vara lui 2021, Constantin Eftimescu avea mari probleme de sănătate, din pricina cărora a fost internat de urgență la Spitalul Militar din București, pe 8 iunie, fiind în stare gravă.

De cinci ori campion al României cu Dinamo, formație pentru care a evoluat între 1972-1973 și 1976-1986, Constantin Eftimescu a făcut parte din echipa ”câinilor” care a evolua în semifinalele Cupei Campionilor Europeni în 1984, contra lui Liverpool. Fostul portar a câștigat și două Cupe ale României.

Eftimescu a plecat dintre noi în această dimineață, la ora 4:00, într-o zi tristă pentru fotbalul dinamovist, lăsând în urmă mănușile de campion și cravata roșie a clubului pe care l-a iubit de jumătate de secol încoace.

Eftimescu pe Google sau Facebook, «Bigică» pentru apropiați sau «Nea Bigi» pentru cei mai tineri, numele fostului nostru portar și conducător de club înseamnă loialitate în dicționarul dinamovist, un cuvânt tot mai greu de găsit în paginile de istorie scrise din ’48 până astăzi.

Te vom iubi mereu, Nea Bigi! Dumnezeu să te odihnească!”, a comunicat clubul Dinamo.