ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Un elev de 7 ani a mers cu o armă cu lunetă într-o şcoală . Un cadru didactic a sunat la 112

Panică la o şcoală din Constanţa, acolo unde un elev a adus o armă cu lunetă în clasă. Din primele informaţii copilul, în vârstă de 7 ani, ar fi luat arma de la tatăl său. Elevul ar fi adus arma la şcoală pentru a se juca cu ea alături de colegi. Copilul de 7 ani adusese la şcoală şi alte pistoale de jucărie.

Polițiștii au fost sesizați, joi, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, că un copil de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus în școală o armă”, a transmis Inspectoratul Şcolar General Constanţa.  Din primele informaţii elevul ar fi luat arma de la tatăl său pentru a se lăuda cu ea la şcoală. Copilul a introdus arma în școală miercuri după-amiază, informează IPJ Constanța. Este vorba despre o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală și nesupusă autorizării, aceasta fiind ridicată de un profesor.

„La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004″, se arată în comunicatul Poliţiei.

Autoritățile din județul Constanța deschid în ultima vreme tot mai multe dosare penale, în majoritatea cazuri fiind vorba de tineri care dețin puști și pistoale airsoft, obiecte care nu pot fi cumpărate de persoane sub 18 ani,arata antena3.ro.