ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Un cunoscut artist din Republica Moldova a venit să le cânte refugiaților cazați în Păltinis

Refugiații ucraineni cazați în centrul social din comuna Păltiniș au avut astăzi parte de o surpriză. La masa de prânz, au fost vizitați de un cunoscut artist din Republica Moldova care le-a cântat mai multe melodii atât în limba română cât și în rusă.

De Buna Vestire, Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, a vrut să le facă o surpriză familiilor de ucraineni cazați în centrul social. Le-a pregătit un meniu din care nu au lipsit borșul de pește și pește prăjit cu mămăligă și l-a invitat pe Gheorghe Țopa, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Republica Moldova, pentru a le cânta.

“Cu Gheorghe Țopa m-am întâlnit în urmă cu vreo două săptămâni și l-am rugat să vină să cânte câteva cântece pentru acești oameni necăjiți. Sunt oameni care nu au unde să meargă. Fie au părinții bolnavi, fie au copii la școală. Au preferat să rămână aici. Cei care aveau rude în străinătate, au plecat după o zi sau două. Au rămas cei care nu aveau unde pleca. Ne gândim foarte serios să facem ceva și să-i integrăm în rândul nostru. Am care stau din luna februarie. O parte dintre ei au plecat la Suceava, să fie mai aproape de Vama Siret, dar au revenit la Păltiniș după câteva zile. Sunt unii care mi-au spus că ar vrea să rămână în România. Să vedem cum îi putem ajuta cu locurile de muncă. Locuințe se găsesc, problema este să-și găsească un loc de muncă”, ne-a spus Costel Romanescu.