SĂNĂTATE

Un centru medical suspendă gratuitatea oferită cetăţenilor ucraineni: Majoritatea celor care au apelat la noi „au făcut-o din mașini de lux”

Centrul OK Medical a anunțat, sâmbătă, printr-o postare pe Facebook, că nu va mai oferi gratuitate cetățenilor ucraineni în condițiile în care, în aceste vremuri „tulburi”, în care pandemia de coronavirus provoacă încă foarte multe victime, e bine „să ne păstrăm rațiunea și să ne preocupăm de ai noștri în primul rând

În plus, conform OK Medical, majoritatea cetățenilor care au apelat la serviciile gratuite ale centrului medical au făcut-o doar cu scopul de a tranzita România. „Trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm rațiunea și să ne preocupăm de ai noștri în primul rând. De la începutul conflictului în Ucraina, în România s-au stins mai mulți oameni ca urmare a infecției cu COVID-19 decât civili în acea zonă de conflict”, a notat OK Medical.

„Ca urmare a celor expuse mai sus, OK Medical comunică public suspendarea gratuității oferite cetățenilor ucraineni. Acest fapt survine și ca urmare a faptului că majoritatea cetățenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile noastre au făcut-o din mașini de lux cu scopul de a tranzita țara, nu ca măsură de control sau prevenție”, a precizat OK Medical.

În același timp, centrul medical anunță că „toate rudele de gradul 1 ale persoanelor decedate din cauza infecției cu COVID-19 începând cu data de 1 ianuarie 2022 beneficiază de analize gratuite și de asigurare medicală privată de sănătate valabilă 6 luni la toți furnizorii privați de servicii medicale de pe teritoriul României. La rândul său, Mihail Lala, managerul centrului OK Medical, a venit cu precizări pe Facebook legate de acest subiect.

„De când a început conflictul din Ucraina, în România au murit mai mulţi oameni de COVID decât civili în acest conflict. Nu am văzut pe nimeni să sară cu vreun ajutor. Da… ştiu… erau nevaccinaţi, bătrâni şi bolnavi… Atât!”, a scris Mihail Lala.