ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Un bărbat și o femeie din Liteni, cu arsuri grave, după ce le-a luat foc casa din cauza unui scurtcircuit. Cei doi vor fi transferați la Iași

Medicii suceveni au găsit locuri într-o unitate specială pentru arși pentru cele două persoane care au suferit arsuri în incendiul de la Liteni, care au ajuns marți dimineață la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean. Răniții  urmează să fie transferați la Clinica de Chirurgie plastică și pentru Arși din cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași.  Cei doi pacienți, în vârstă de 62, respectiv de 54 de ani, au ajuns marți dimineață la UPU, în stare gravă, fiind diagnosticați cu arsuri de gradul II și III .

Marți dimineață, pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca împreună cu lucrători ai SVSU Liteni au intervenit cu două autospeciale de stingere și ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Liteni.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 04.17, iar la sosirea echipajelor focul se manifesta la nivelul mansardei cu pericol de propagarea la întreaga locuință.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor pentru un bărbat și o femeie, care prezentau arsuri pe suprafața corpului. Ulterior, ambii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Spre locul evenimentului deplasându-se și o ambulanță SAJ.

Conform dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, la UPU au ajuns doua persoane cu arsuri: un barbat de 62 de ani în stare grava, cu arsuri grad 2 si 3 pe aproximativ 40 % suprafata corporala si arsuri de cai aeriene și o femeie de 54 de ani, cu arsuri grad 2, 3 pe aproximativ  15 % suprafata corporala. Barbatul este intubat si ventilat mecanic. ”A fost anuntat Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta si pacientii urmeaza sa fie trimisi intr-un centru de arsi din tara unde se va gasi loc”, a declarat dr. Teodorovici.

Au ars bunuri din interiorul mansardei și s-au degradat pereții portanți și tavanele din rigips.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (scurtcircuit).