BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Un bărbat din regiunea Cernăuți riscă pedeapsa cu închisoarea pentru că a încercat să transporte ilegal peste graniță opt recruți

Grănicerii ucraineni din regiunea Cernăuți au oprit un microbuz în care se aflau opt bărbați de vârsta recrutării și ghidul lor. Cei opt indivizi, rezidenți în regiunile Harkov, Donețk, Poltava și Kiev, încercau să ajungă ilegal în Republica Moldova.

Conform informațiilor furnizate de Detașamentul de grăniceri Cernăuți, microbuzul marca Renault a fost oprit în timp ce se îndrepta spre granița ucraineano-moldoveană, în miez de noapte. Șoferul, un locuitor al regiunii Cernăuți, a fost surprins încercând să asigure un transfer ilegal pentru cei opt recruți, contra unei sume de 8.000 de euro de la fiecare.

Grănicerii au întocmit procese-verbale pentru cei care au încercat să treacă ilegal frontiera, conform articolului 204-1 al Codului Contravențional al Ucrainei, referitor la „Trecerea ilegală sau încercarea de trecere ilegală a frontierei statului ucrainean”.

Organizatorul acestui transport ilegal riscă să fie tras la răspundere penală conform articolului 332 al Codului Penal Ucrainean, cu o pedeapsă de închisoare de până la nouă ani.