ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

Un avion ușor s-a prăbușit în lacul Colibița, Bistrița-Năsăud – 2 VICTIME. Pilotul A MURIT

Alertă în Bistrița-Năsăud, de duminică dimineață. Un avion ușor de mici dimensiuni s-a prăbușit în lacul Colibița, cu două persoane la bord. Una dintre ele – pilotul a murit, din păcate, după mai multe încercări de resuscitare. Pasagerul a fost transportat la spital. Este al doilea avion prăbușit în ultimele 24 de ore. Sâmbătă, un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Letca Nouă, jud. Giurgiu. Pilotul și copilotul au decedat, fiind găsiți carbonizați de salvatori.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, o persoană a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit în Lacul Colibița. Din  primele informații ar fi vorba de 2 persoane implicate. Forțe MAI și elicopterul SMURD Tg. Mureș au pornit spre intervenție, la locul evenimentului.

Până la sosirea primelor echipaje de interventie, un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, de patru ori la rând. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării, a anunțat ISU Bistrița-Năsăud.

Pasagerul din avionul prăbușit în lacul Colibița este cetățean german, in vârstă de 45 de ani. Acesta a ieșit singur din aeronavă , constient și stabil inițial, și prezenta ușoare leziuni care nu au impus transportul la spital. Acesta a avut și un ușor atac de panica. Era stabil hemodinamic și respirator, prezenta ușoare excoriații. Acesta a fost evaluat de către echipajele medicale aflate la fața locului. Pănă la urmă, s-a decis transportul pasagerului la UPU SMURD Bistrița  pentru investigații suplimentare de specialitate.

Înainte de decesul pilotului, în timpul resuscitării, șeful DSU – Raed Arafat a anunțat, în exclusivitate la Realitatea PLUS că este vorba de „un avion ce a decolat de pe aerodromul Bistrița-Năsăud și s-a prăbușit în lacul Colibița. Persoanele care se aflau în zonă au scos din avion persoanele, una inconstienta. Au fost trimise echipe de la Bistrița și elicopterul SMURD Mureș. Pompierii de la fața locului au inceput resucscitarea. Încă continuă operatiunea de resuscitare. Să vedem dacă avem succes… Nu avem inca date exacte despre varsta lor”.

Despre transportul la unități medicale a victimelor, Arafat a precizat că „depinde ce decizie iau colegii, cel mai probabil va fi preluat cu elicpoterul SMURD pentru Spitalul Bistrița-Năsăud sau Spitalul judetean Târgu Mureș”.

„Accidentul va fi investigat si mai multe date vor fi comunicate ulterior”, a mai anunțat Raed Arafat.