ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Hurjuieni, în Suceava. Sunt două victime: arhitectul Bogdan Adomniței si pilotul Marcel Iliese

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică în zona Hurjuieni, din nordul județului Suceava.  În urma accidentului, cele două persoane aflate la bordul aparatului și-au pierdut viața, a spus Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Victimele accidentului aviatic a avut loc în localitatea Hurjuieni, comuna Gălănești, sunt Bogdan Constantin Adomniței, patronul firmei Moldproiect – ASD și fratele fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței, și instructorul de zbor Marcel Iliese, stabilit in Ipotesti, judetul Suceava.

 

Bogdan Constantin Adomniței avea 42 de ani, fusese arhitect, era căsătorit și avea o fetiță în vârstă de 4 ani.

Acesta își cumpărase avionul de circa o săptămână și urma cursuri de pilotaj. Aeronava de mici dimensiuni figurează înmatriculată în Letonia. Marcel Iliese (58 de ani) era unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România. Acesta a fost pilot militar și de linie, precum și pilot de elicopter, fiind considerat unul din cei mai experimentați piloți din țara noastră.

Stire initiala

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit între satele Hurjuieni și Frătăuții Vechi, din comuna Gălănești, județul Suceava. Potrivit primelor informații, în urma accidentului aviatic și-au pierdut viața două persoane.

O persoană a sesizat polițiștii din cadrul Secției Rurale Gălănești despre faptul că o aeronavă de mici dimensiuni, cu 2 persoane la bord, s-a prăbușit pe un câmp din zona localității Gălănești.

Polițiștii ajunși la locul accidentului au găsit 2 persoane, de sex bărbătesc, decedate.

Salvatorii de la ISU Suceava au ajuns la fața locul accidentului și au transmis că nu există un incendiu în zona epavei avionului. Aceștia au mai precizat că ancheta privind prăbușirea aeronavei a fost preluată deja de organele abilitate.