BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Un autocar cu militari ucraineni implicat într-un accident rutier în Letonia

În Letonia, la granița cu Estonia, un autobuz care transporta personal militar ucrainean a fost implicat într-un accident rutier. A avut loc o ciocnire a autocarului cu un tir.

Acest lucru este raportat de publicația estonă ERR, scrie agenția BucPress cu referire la UNN.

Accidentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 27 noiembrie, în zona orașului leton Ainaži. În accident și-a pierdut viața șoferul autobuzului –  cetățean estonian, care a fost angajat pentru tura respectivă de Forțele de Apărare ale Ucrainei.

Alte 26 de persoane au fost rănite. Se menționează că unul dintre ei este  militar eston, iar restul sunt militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Toți pasagerii au fost transportați la spital. Trei dintre victimele accidentului erau în stare gravă.

Porțiunea de drum pe care a avut loc coliziunea a fost închisă până la miezul nopții. Pe același drum s-au produs sâmbătă mai multe accidente de circulație din cauza zăpezii și a gheții.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a declarat că, conform datelor preliminare, accidentul rutier în care au fost implicați militarii ucraineni în Letonia a fost cauzat de condițiile meteorologice dificile.

„Ambasadele Ucrainei în Letonia și Estonia au grijă de ucrainenii care au fost implicați în accidentul rutier. Militarilor li se asigură asistența medicală necesară, nu există amenințări la adresa vieții. Diplomații cooperează și cu oamenii legii pentru a afla cauzele accidentului. Versiunea anterioară este că accidentul a fost căuzat de condițiile meteorologice nefavorabile”, a scris Nikolenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu