ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Un angajat al Primăriei Forăști și soția s-au intoxicat cu ciuperci. Ambii au ajuns la spital

Un angajat al Primăriei Forăști și soția s-au intoxicat cu ciuperci. Ambii au ajuns la spital. Ieri dupa-amiază, lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați prin SNUAU 112 de numitul Petrov Petru din com. Forăști, sat. Manolea, jud. Suceava, despre faptul că atât el cât și soția s-au intoxicat în consmului de ciuperci, soția fiind inconștientă.

Din discuțiile purtate cu P.  Petru acesta a precizat faptul că în curusul zilei de 18.06.2024, s-a deplasat în pădurea din apropierea localității Manolea, de unde a cules diferite specii de ciuperci.

În data de 19.06.2024, soția sa,  P. Iuliana, a gătit ciupercile și le-au consumat împreună la masa de prânz. Ulterior, soțul s-a deplasat la serviciu, respectiv la Primăria Forăști, și întrucât se simțea rău s-a deplasat cu autoturismul proprietate la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea efectuării de investigații medicale.

Totodată, a sunat la soția sa care rămăsese la domiciliu și întrucât nu a răspuns la telefon, acesta a contactat-o pe sora sa care s-a deplasat la domiciliul său și a identificat-o pe cumnata sa în stare de inconștiență, pe un pat din locuință.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță din cadrul SAJ Fălticeni și a trasportat-o la Spitalul Mun. Fălticeni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, stabilindu-se ca diagnostic intoxicație cu ciuperci.

Evenimentul rămâne în atenția lucrătorilor Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, iar în funcție de evoluția stării de sănătate a persoanelor în cauză se va dispune procedural.