INTERNAȚIONAL

UE înăsprește regulile de intrare pentru ucraineni. Unii cetățeni vor prezenta un chestionar și vor plăti o taxă

Regulile de intrare în Uniunea Europeană vor fi înăsprite începând cu 2024. Modificările îi vor afecta pe ucraineni și pe rezidenții altor țări care nu au nevoie de viză. Potrivit site-ului UE, pentru a trece granița, ucrainenii vor trebui să obțină un permis special ETIAS și să plătescă o taxă de 7 euro.

O cerere pentru un permis special ETIAS este procesată în câteva minute. Cu toate acestea, este posibil ca procesarea cererii să dureze mai mult timp. În acest caz, va fi vorba de un termen de patru zile. De asemenea, această perioadă poate fi prelungită cu până la 14 zile, dacă vi se solicită informații sau documente suplimentare, sau cu până la 30 de zile, dacă sunteți invitat la un interviu.

Formularul de înscriere la ETIAS trebuie completat pe site-ul oficial și este valabil timp de trei ani.

Un permis de intrare ETIAS poate fi solicitat înainte de a vă cumpăra biletul sau de a vă rezerva cazarea. Detaliile din pașaportul dumneavoastră trebuie să corespundă cu cele din permisul ETIAS.

Cine nu va  plăti taxa:

  • minorii (cu vârsta sub 18 ani);
  • persoanele care au împlinit vârsta de 70 de ani;
  • nu trebuie să plătită taxa dacă soțul, soția, partenerul înregistrat, copilul sau părintele este cetățean al unei țări din UE.