BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ucrainenii se pregătesc să lanseze o bombă nucleară în propriul teritoriu și să dea vina pe Rusia, scrie agenția rusă de stat RIA Novosti

Cea mai importantă platformă de propagandă a Kremlinului, agenția de știri Ria Novosti, scrie că autoritățile ucrainene se pregătesc de o provocare pe teritoriul propriu, pentru a da apoi vina pe Rusia. Informația a fost publicată și de Komsomolskaia Pravda, ziarul apropiat și el de politica președinției ruse.

Autoritățile ucrainene pregătesc o provocare pe care intenționează să o facă pe teritoriul Ucrainei, cu ajutorul unei arme nucleare cu randament redus, sau așa-numita „bombă murdară”. RIA Novosti citează surse din mai multe țări, inclusiv din Ucraina. Toate suresele sunt însă anonime și foarte probabil imposibil de verificat independent. Se scrie că scopul provocării va fi acela de a acuza Moscova că folosește această armă de distrugere în masă, după care va fi lansată o puternică campanie antirusă în întreaga lume. „După cum spun sursele, Ucraina, sub conducerea liderilor occidentali, începe deja partea practică a implementării acestui plan. Potrivit interlocutorilor agenției, sarcina de a produce proiectilul necesar a fost atribuită conducerii Uzinei de Mine și Procesare de Est, situată în orașul Jovti Vodi, regiunea Dnepropetrovsk, precum și Institutului de Cercetare Nucleară din Kiev. Se spune că misiunea este deja în stadiul final”, scrie RIA Novosti.

Între timp, potrivit unor surse, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a instruit pe membrii administrației sale să mențină contacte secrete cu Londra, discutând despre posibilul transfer de componente de arme nucleare la Kiev.

RIA mai scrie că cei care au pus la cale acest plan mizează pe faptul că după lansarea atacului provocator, Moscova va pierde sprijinul partenerilor-cheie, iar țările occidentale vor putea ridica din nou problema privării Rusiei de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Informațiile publicate de RIA Novosti nu au putut fi verificate independent, dar modelul unei astfel de știri e cunoscut ca fiind folosit de propaganda rusă. E practic posibila pregătire a opiniei publice pentru un atac real cu o astfel de bombă nucleară de mici dimensiuni pe care Rusia îl poate efectua, pentru ca apoi să dea vina pe ucraineni că ei au făcut-o și să înșire motivele enumerate și în articolul citat acum.

sursa:libertatea.ro