BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ucrainenii fug de razboi. Grănicerii au reţinut 20 de bărbaţi care au încercat să treacă ilegal frontiera cu România şi Moldova

Grănicerii  Detașamentului Cernăuți au reținut pe 6 octombrie, 20 de cetățeni ai Ucrainei care au încercat să ajungă în România și Moldova în afara punctelor de control, a comunicat  Direcţia Vest a Serviciului de Stat de Frontieră – Frontiera Vest.

În special, colaboratorii operativi  ai Detașamentului Cernăuți, verificând informaţiile comunicate, împreună cu grănicerii de la Secţia „Crasnoilsc”, au reținut 5 infractori care se îndreptau spre România în afara punctelor de control. Șoferul și microbuzul „Mercedes”, folosit de infractori, au fost reținuți în apropierea frontierei de stat, în cadrul segmentului de frontieră din raionul Cernăuți. După cum s-a dovedit ulterior, șoferul a organizat trecerea ilegală a frontierei ucraineano-române  în afara punctelor de control pentru 5 bărbați de vârsta recrutării, locuitori ai regiunilor Sumî, Ternopil și Cernăuți, asigurându-le transferul.

În acelaşi timp, grănicerii de la secţiile „Chelmenţi”, „Falkiv” și „Pătrăuţii de Jos” au reținut în șapte cazuri alte 14 persoane în vârstă de recrutare care au încercat să intre ilegal în Moldova și România. Bărbații nu au putut explica polițiștilor de frontieră scopul șederii lor în zona de frontieră controlată, iar ulterior au mărturisit intenția de a trece ilegal frontiera. Infractorii s-au dovedit a fi locuitori din regiunile Harkiv, Zaporijjia, Dnipropetrovsk, Odesa și Hmelnyţki.  Ei au fost duși la unitățile de pază a frontierei, intentându-se  procese penale.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com