ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Ucrainenii din localităţile de graniţă vin să se aprovizioneze din România

Tot mai puţini ucraineni ajung în  Vama Siret. Punctul de frontieră este  însă un continuu furnicar. Pe lângă voluntarii care le oferă sprijin celor care intră în ţară, ucrainenii din localităţile de graniţă vin în număr mare să se aprovizioneze din magazinele de la noi.

,, Stau aproape de frontiera dar am venit in Braiesti pentru ca am fata maritata acolo,, ne spune o femeie de varsta de treia  care insa prefera sa nu fie fotografiata. Ea este insotita de o alta ucraineanca care spune  ca nu stie limba romana. Si ea se intoarce in Ucraina purtand un troller.

O alta ucraineanca insa care este de etnie romana sustine ca a venit sa faca cumparaturi in Siret pentru ca la ea in sat magazinele sunt inchise. Pe drumul de intoarcere spre Ucraina sunt si masini inmatriculte in Ucraina si care sunt pline de marfuri. Numarul autoturismelor ucrainene pe sensul spre Cernauti pare insa sa creasca. Autoritatile de la frontiera nu au facut insa public care este numarul persoanelor care merg in Ucraina zilnic, si nici numaru autovehiculelor asa cum o fac pe sensul de intrare.