JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Ucraineanul care a condus beat si a provocat un accident în Ipotești scapă de celulă. Instanta din Suceava a dispus control judiciar

Ucraineanul care a condus beat si a provocat un accident în Ipotești scapă de celulă.  Tribunaluldin Suceava a dispus control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, Fugit din Ucraina pentru a nu fi înrolat în armată și trimis pe front, ucraineanul se distra în Suceava.

Judecatoria Suceava a decis, la inceputul lunii iunie arestarea preventiva a unui cetatean ucrainean, in varsta de 30 de ani, care s-a urcat la volan aproape in coma alcoolica si a provocat un accident rutier extrem de grav. Ruslan Lutytskyi a fost retinut sub acuzatia de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante si vatamare corporala din culpa, in conditiile in care una dintre victimele accidentului se afla in stare grava la spital, in coma, cu pronostic rezervat.

Evenimentul rutier s-a produs, in seara zilei de 4 iunie, cand Ruslan Lutytskyi, aflat la volanul unui autoturism Mitsubishi Outlander, inmatriculat in Ucraina, in timp ce se deplasa pe DJ 208A, dinspre Suceava catre Bosanci, a efectuat o manevra foarte riscanta.Mai exact, a intrat in depasirea unui autoturism marca Ford Focus, care se deplasa in fata sa, in aceeasi directie de mers, dar nu a observat ca din sens opus circula regulamentar un alt autovehicul, marca Dacia Logan.

Soferul acestuia, un barbat de 42 de ani, din Ipotesti, intentiona sa intre catre poarta propriei locuinte, moment in care masina a fost lovita violent de cea condusa de ucrainean. Din impact, autoturismul marca Dacia Logan a fost aruncat in gard, iar apoi s-a oprit pe marginea drumului. In Loganul care a fost lovit chiar in fata casei proprietarului se afla intreaga familie, sot, sotie si o fata minora.

La fata locului au intervenit atunci,  pompierii militari ai Detașamentului Suceava cu modulul SMURD (autospeciala pentru descarcerare si ambulanta SMURD B2) cu sprijinul a doua echipaje SAJ, iar ulterior au fost chemate inca doua ambulante ale Serviciului de Ambulanta Judetean Suceava.

Catalin Ionut Hostiuc, in varsta de 42 de ani, din Ipotesti, soferul Daciei Logan, se afla atunci in stare grava la spital, in coma, avand un grav traumatism cranio cerebral si trumatism toracic. Tot in spital, cu leziuni serioase, a ajuns si sotia acestuia, Viorica Hostiuc, asistenta medicală in cadrul SJU, care era  internata la Ortopedie, ea suferind multiple fracturi de bazin, fractura humerus drept si traumatisme cranio cerebrale de nivel mediu. Fiica celor doi, de 14 ani, a suferit un traumatism cranio cerebral minor, i s-au acordat ingrijiri medicale imediat dupa accident, dar, din fericire, starea ei nu a impus internarea.

Internat pe sectia neurochirurgie a ramas atunci si un ucrainean de 25 de ani, pasager pe scaunul din dreapta fata al autoturismului marca Mitsubishi Outlander, care a provocat teribilul accident . Acesta a suferit fracturi la nivelul coloanei cervicale.

Cel mai putin afectat de accident a fost soferul ucrainean, Ruslan Lutytskyi, care a refuzat sa fie transportat la spital pentru ingrijiri medicale, insa, totusi, a fost transportat la Urgente pentru a-i fi recoltate probe de sange, in conditiile in care rezultatul de la etilotest a fost 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, testul sanguin a relevat faptul ca tanarul din Ucraina avea o alcoolemie de 2,17 mg/l.

Ucraineanul liber sa se plimbe cu mici restricții

Tribunalul Suceava a admis astazi, contestaţia formulată de inculpatul LUTYTSKYI RUSLAN, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava, împotriva încheierii nr. 19/AUP din data de 04.07.2022 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 6475/314/2022 al Judecătoriei Suceava. Desfiinţează în parte încheierea din data 04.07.2022 pronun?ată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava în dosar nr. 6475/314/2022 şi în rejudecare: În temeiul art. 204 alin. 11 Cod procedură penală coroborat cu art. 242 alin.2 Cod procedură penală rap.la art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, cu trimitere la art.2151 alin.7 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului LUTYTSKYI RUSLAN de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 14/AUP din data de 08.06.2022, emis de Judecătoria Suceava, dacă nu este reţinut, deţinut sau arestat în altă cauză. În temeiul art. 215 alin. 1 Cod procedură penală, inculpatul LUTYTSKYI RUSLAN se va supune, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, unor obligații și măsuri.