INTERNAȚIONAL

Ucraina va primi mai multe lansatoare de rachete HIMARS

Oficialii americani au anunțat marți un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, care include mai multe sisteme avansate de rachete HIMARS.

Sursa citată de Associated Press a mai spus că noul pachet de ajutor militar va include 18 lansatoare de rachete M142 HIMARS și muniție pentru acestea.

Sistemul HIMAR este o piesă de artilerie autopropulsată cu o capsulă de rachete în spate care lansează rachete și rachete.

Lansatorul HIMARS poate atinge raze de acțiune de peste 70 de kilometri, atacând ținta cu daune colaterale reduse, permițând focuri de apropiere periculoasă (la o distanță de 200 de metri) în sprijinul trupelor prietene în contact, precum și angajarea unor ținte punctuale de mare valoare în medii deschise, urbane și complexe.

Pachetul include, de asemenea, finanțarea a 12 sisteme Titan, care sunt utilizate pentru a contracara dronele.

Oficialii au declarat că HIMARS și alte sisteme similare au fost esențiale pentru succesele de luptă ale Ucrainei din ultimele săptămâni.

Dacă doriți să semnalați erori gramaticale sau factuale în cadrul articolelor noastre de știri, ne puteți anunța folosind formularul de feedback online.

Dacă doriți să vă arătați sprijinul pentru ceea ce facem, iată unde puteți face acest lucru: patreon.com/defenceblog

De asemenea, puteți face o donație la fondul de caritate ucrainean pentru a vă arăta sprijinul pentru libertatea ucraineană, iată unde puteți face acest lucru: Fundația Come Back Alive