CRYPTO

Ucraina lansează „Muzeul NFT” pentru a-și aminti de război și a strânge fonduri

Ministerul ucrainean al Transformării Digitale a anunțat vinerea trecută că a lansat un MetaHistory NFT Museum, o colecție de imagini digitale ale invaziei rusești în Ucraina, bazată pe blockchain.

Guvernul ucrainean a lansat o colecție de jetoane nefungibile (NFT) pentru a spune povestea războiului în curs de desfășurare în care Rusia și-a invadat vecinul din 24 februarie.

Mykhailo Fedorov, vicepremierul Ucrainei, care conduce, de asemenea, ministerul transformării digitale, a declarat că această colecție este „ca un muzeu al războiului ruso-ucrainean”, care prezintă o serie de evenimente recente de invazie povestite în jetoane non-fungibile (NFT) sub formă de artă digitală, asociate cu reflecții scrise.

NFT-urile sunt orice elemente digitale precum GIF-uri, muzică, pictură, desen etc., care sunt înregistrate într-o bază de date distribuită Blockchain. NFT-urile sunt imuabile, iar acest lucru înseamnă că nu pot fi modificate sau editate după ce au fost încărcate.

Fedorov a spus că fiecare artă NFT va reprezenta o poveste din război. Fiecare piesă de artă ar fi susținută de o sursă de știri de încredere. „Vrem să fie mișto, arătos, iar acest lucru necesită timp”, a declarat el. Executivul a spus că baterea operelor de artă sub formă de NFT va ajuta la păstrarea poveștii războiului, în timp ce va strânge fonduri pentru Ucraina.

Artiștii care doresc să fie prezentați în muzeu au voie să prezinte un portofoliu cu lucrările lor. Directorii de artă vor analiza apoi aceste lucrări pentru a determina dacă lucrările unui creator sunt potrivite. Artiștilor de succes li se va da un anumit eveniment istoric de la care să își creeze opera, iar după aceea, muzeul va menta produsul final sub forma unui NFT pe blockchain-ul Ethereum.

Fiecare NFT se va vinde pentru 0,15 Ether sau puțin peste 475 de dolari. Fondurile vor merge direct în portofelele criptografice ale Ministerului Transformării Digitale și vor fi folosite pentru a facilita eforturile de ajutor umanitar în Ucraina.

Utilizarea cripto-ajutorului pentru achiziționarea de provizii critice

La începutul acestei luni, Ucraina a anunțat că intenționează să emită NFT-uri pentru a-și finanța forțele armate. Țara a făcut un astfel de anunț după ce a început recent să primească un număr tot mai mare de donații cripto de la persoane fizice, întreprinderi, corporații și finanțatori care doresc să sprijine guvernul de la Kiev.

Pe 3 martie, Mykhailo Fedorov a lăsat să se înțeleagă că guvernul va emite în curând NFT-uri pentru a contribui la susținerea armatei sale. Guvernul a făcut această mișcare după ce și-a anulat planurile anterioare de a recompensa donatorii de criptomonede cu un airdrop, un token digital gratuit utilizat în mod normal de comunitatea cripto pentru a încuraja participarea la un proiect.

De când a început războiul, Ucraina a primit majoritatea donațiilor primite în criptomonede, inclusiv Bitcoin și Ether, și a strâns, de asemenea, sume mai substanțiale prin mijloace convenționale.

Ucraina a primit deja peste 88 de milioane de dolari numai în donații în criptomonede. Până în prezent, țara a achiziționat provizii pentru armata sa cu ajutorul donațiilor de cripto, inclusiv veste antiglonț, căști, prânzuri și medicamente.