BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ucraina: Cei care și-au pierdut locul de muncă din cauza războiului vor primi câte 6.500 UAH

Ucrainenii din regiunile devastate de război vor primi asistență financiară de la stat. Ajutorul bănesc în valoare de 6.500 de grivne pentru cei care și-au pierdut veniturile din cauza războiului este deja disponibil pe cardul „ePidtrymka” („eAjutor”). Banii vor fi transferați pe același card pe care ucrainenii vaccinați au primit câte 1000 UAH, a anunțat banca comercială PrivatBank.

Potrivit băncii, asistența va fi oferită în cadrul programului „ePidtrymka”. Pentru a primi banii, trebuie să depuneți o cerere prin aplicația mobilă „Dia” („Acțiune”).

În cazul în care clientul folosește deja un astfel de card în cadrul Programului de asistență pentru cetățenii vaccinați, cardul va fi găsit automat la cererea pentru pierderea veniturilor.

Dacă clientul nu are încă un card „ePidtrymka”, îl poate face doar după câteva clicuri în aplicația mobilă Privat24.

Banii pot fi cheltuiți pentru a plăti orice bunuri și servicii în Ucraina și pot fi transferați către alte carduri și conturi.

Vă reamintim că Cabinetul de Miniștri a adoptat o rezoluție pentru a oferi asistență financiară unică de 6.500 de grivne în 2022. Indemnizația se plătește doar celor care și-au pierdut salariul din cauza războiului.

Potrivit comunicatului, 21,9 miliarde UAH sunt alocate pentru aceste scopuri din fondul de rezervă al bugetului de stat.

sursa:bucpress.eu