BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Ucraina are drone care pot zbura peste 1.000 km -Ministrul pentru Transformare Digitală

Ministrul pentru Transformare Digitală din Ucraina, Mihailo Fedorov, a declarat că, în 2024, Ucraina a reușit să sporească producția de drone cu rază lungă de acțiune de zece ori față de anul trecut.

Oficialul a declarat acest lucru într-un interviu acordat publicației Welt.

“Majoritatea dronelor care au atacat rafinăriile rusești au o rază de acțiune de 700 până la 1.000 de kilometri, dar acum există modele care pot zbura peste 1.000 de kilometri”, a declarat Fedorov.

Ministrul a subliniat că rezultatul depinde de dezvoltarea dronelor. Cu toate acestea, potrivit oficialului, în prezent este imposibil de spus cine câștigă războiul tehnologic.

Anterior, Fedorov a declarat că Ucraina ar putea produce 2 milioane de drone pe an, dar pentru aceasta este nevoie de asistență financiară din partea Occidentului.

Ce se știe despre producția de drone în Ucraina

În timpul unei conferințe de presă privind rezultatele din 2023, președintele Volodimir Zelenskii a declarat că Ucraina va produce un milion de drone în 2024.

La sfârșitul lunii decembrie 2023, ministrul pentru industrii strategice Oleksandr Kamîșin a anunțat că Ucraina are peste 200 de fabrici care vor produce un milion de drone pentru forțele armate în 2024.

Anterior, într-un interviu acordat Parlamentului European, Herman Smetanin,, Directorul General al  S.A Industria de Apărare Ucraineană , a declarat că Ucraina a început producția în masă a unei noi drone kamikaze.