ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Ucraina a închis temporar graniţa cu România. Kievul a luat decizia forţat de bombardamentele ruşilor

Ucraina a închis temporar graniţa cu România. Vorbim doar despre un singur punct de trecere a frontierei, cel din Sighetul Marmaţiei, acolo unde posturile de control nu mai funcţionează din lipsă de electricitate. Incidentul vine în contextul bombardamentelor masive ale Rusiei care au vizat infrastructura energetică a ţării vecine şi care au lăsat în beznă 16 regiuni ucrainene. Vorbim despre una dintre cele mai mari pene de curent produse în zonă. Şi nu numai tranzitul din şi spre România a fost afectat. Oficialii de la Kiev au luat aceeaşi decizie şi în ceea ce priveşte graniţa cu Ungaria. Acolo, au fost închise două puncte de frontieră.

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autorităţile de la Kiev să închidă punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria, a anunţat joi Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF). SEF a informat joi că posturile de control de la frontierele cu România şi Ungaria nu funcţionează, potrivit agenţiilor de presă ucrainene.

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF. Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această ţară şi pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporţii, care a afectat aproape întreaga ţară.

În fapt, capitala Kiev era în dimineaţa zilei de joi fără curent electric în 70% din locuinţe şi aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parţial. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri noapte, după bombardamentele ruse, că situaţia din Kiev şi din alte oraşe ucrainene este „foarte dificilă” din cauza lipsei de curent şi că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

sursa:observatornews.ro