BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Ucraina/A fost demascată o grupare din Transcarpatia, care ajuta bărbații să ajungă în UE. Se compunea din foști și actuali polițiști

In regiunea Transcarpatia a fost demascată o grupare care transporta peste graniță bărbați pasibili de serviciul militar. Grupul era format din foști și actuali ofițeri de poliție, relatează site-ul Biroului de Stat de Investigații.

“Clienții” erau duși cu mașina într-un loc convenit în apropierea frontierei, unde erau apoi transferați de alți complici pe trasee care ocoleau punctele de control. Pentru deghizare, inculpații foloseau costume speciale și dispozitive de vedere pe timp de noapte, se arată în comunicat, arata bucpress.eu.

Doi membri ai grupului – un tată și un fiu – au fost reținuți de forțele de ordine la 28 iunie în timp ce încercau să transfere ilegal în Ungaria trei bărbați de vârstă militară.

“Prețurile pentru ‘servicii’ pe persoană variau între 5.000 și 10.000 de dolari. Suma depindea de “lungimea lanțului” de intermediari implicați în tranzacție”, a precizat Biroului de Stat de Investigații..

Ofițerii de aplicare a legii au percheziționat locuințele suspecților și au confiscat aproape 40.000 de dolari, peste 15.000 de euro, 5 mașini, dispozitive de vedere pe timp de noapte, radiouri, costume de camuflaj, telefoane și carduri bancare.

Doi dintre cei reținuți au primit deja o notificare de suspiciune de trafic de persoane peste frontiera de stat a Ucrainei. Sancțiunea articolului prevede o pedeapsă de până la 9 ani de închisoare.