INTERNAȚIONAL

Twitter anunță că firma va fi vândută titanului Tesla, Elon Musk, pentru 44 de miliarde de dolari

ICYMI: Twitter a anunțat că firma de social media va fi vândută titanului Tesla, Elon Musk, pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari.

Domnul Musk va plăti 54,20 dolari cash pe acțiune pentru compania din San Francisco, care va fi acum privatizată după zile de negocieri intense între antreprenor și consiliul de administrație al platformei.

Elon Musk trimite primul tweet după ce a cumpărat Twitter
ICYMI: Elon Musk a trimis primul său tweet după ce a ajuns la un acord pentru a cumpăra Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari.

Noul proprietar al companiei a postat fraza „Da!!!”, înconjurată de emoticoane cu inimioare roșii, stele căzătoare și rachete, deasupra declarației sale privind acordul.

 

După ce Twitter a anunțat că a ajuns la un acord de vânzare a companiei către Elon Musk pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari, fostul șef și cofondator al platformei, Jack Dorsey, a calificat preluarea companiei de către miliardar drept „soluția singulară” în care are încredere.

Tranzacția a fost anunțată luni de platforma de socializare, după mai multe zile de negocieri între cea mai bogată persoană din lume și consiliul de administrație al Twitter.

Musk va plăti 54,20 de dolari cash pe acțiune pentru compania din San Francisco, care va fi preluată în regim privat după zile de negocieri intense între antreprenor și consiliul de administrație al platformei.

Consiliul de administrație a anunțat luni că a ajuns la un acord cu Musk și că acesta reprezintă o primă de 38% față de prețul de închidere al Twitter la 1 aprilie, cu o zi înainte ca cea mai bogată persoană din lume să facă pasul pentru companie, anunțând că deține o participație de 9%.

Musk va face probabil unele schimbări semnificative la platforma de socializare, după ce a făcut mai multe aluzii în ultimele luni cu privire la intențiile sale. Acest lucru vine după ce prietenul lui Musk, Dorsey, a renunțat la funcția de CEO și Parag Agrawal a preluat-o.