Un tribunal italian sesizat de o persoană care se opune vaccinării anti-COVID a dispus analiza în laborator a vaccinurilor pe bază de ARN mesager (ARNm), a declarat sâmbătă avocata reclamantului, relatează AFP. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 12 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID au fost administrate la nivel mondial şi 60% din populaţie a primit două doze de vaccin.
Un tribunal italian sesizat de o persoană care se opune vaccinării anti-COVID a dispus analiza în laborator a vaccinurilor pe bază de ARN mesager (ARNm), a declarat sâmbătă avocata reclamantului, relatează AFP.
Tribunalul din Pesaro, lângă San Marino (est), a însărcinat un expert să identifice conţinutul vaccinurilor anti-COVID produse de Moderna şi Pfizer/BioNTech. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie, a declarat avocata Nicoletta Morante.
În opinia acesteia, este vorba despre „o premieră în Italia, şi poate în Europa”.
Reclamantul, care a contractat deja boala, este un bărbat de 50 de ani care lucrează în sistemul de învăţământ şi a cărui activitate este supusa obligaţiei de vaccinare în Italia. În urma refuzului de a se vaccina, el se află sub sancţiuni administrative, potrivit avocatei sale.
Pe lângă faptul că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de COVID satisface buna administrare a medicamentului, el vrea să ştie ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri şi dacă acestea din urmă conţin „excipienţi de uz non-uman sau periculoşi pentru sănătate”, potrivit plângerii consultate de AFP.
Tratamentul pe bază de ARN mesager permite celulelor să reproducă proteinele prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască şi să le neutralizeze.
În susţinerea plângerii civile înaintate tribunalului din Pesaro, avocata a inclus opinia unui cercetător, prezentat ca fiind un virolog independent, care consideră că vaccinurile ARNm nu îndeplinesc funcţia de protecţie pentru care sunt administrate. Aceste vaccinuri, a scris el în plângere, „nu au conformaţia funcţională declarată”, iar răspunsul imunitar pe care îl generează „este ineficient”.