POLITICULTIMA ORĂ

Trei primari PNL, plecați de la PSD, ar urma să revină la social democrați. Cine sunt edilii

Trei primari PNL din județul Suceava, plecați de la PSD, ar urma să revină la social democrați. Potrivit unor surse ar fi chiar și o înțelege făcută la nivelul celor două partide la nivel de județ. Chiar dacă nu sunt făcute declarații oficiale, primarii vor candida la scrutinul electoral din toamnă din partea Partidului Social Democrat.

Primarii din Ostra, Frasin și Păltinoasa sunt cei care sunt obișnuiți cu traseismul politic.

Primarul din Păltinoasa, Eduard Wendling ocupă aceasta funcție din 2016 până în prezent.Edilul a lucrat ca și casier mai întâi la aceeasi primărie. Edilul este și un important om de afaceri în zona.  În 2020-2016 a fost consilier local în cadrul deliberativului local al comunei Păltinoasa.

A fost membru PNL, PSD, PNL. Pentru  o nouă candidatura la funcția de primar la alegerile locale din 2024, Wendlinh va candida din partea partidului condus la nivel central de Marcel Ciolacu

În 2020, președintele liberal al Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a avut cuvinte de laudă pentru Eduard Wendling, primarul traseist din Păltinoasa, revenit în PNL.

În 2020 , el a trădat din nou, așa încât la alegerile  din 27 septembrie  candidează din partea PNL

De altfel, Păltinoasa este un caz care spune multe despre modul în care este înțeleasă ideoligia politica: PSD și PNL au făcut schimb de candidați la funcția de primar – Wendling a trecut de la PSD la PNL, iar Cristian Carpiuc în sens invers.

Firma edilului, Albertema SRL a înregistrat cresteri uriașe la capitolul cifra de afaceri  die când ocupa funcția de prim gospodar al comunei.
 Primarul orașului Frasin, Marinel Bălan revine la PSD
Primarul orașului Frasin, Marinel Bălan  ca și Weddling au fost primari (PDL) PNL când au trecut la PSD prin sinistra ordonanță de urgență dată de Guvernul Ponta, care a permis trecerea primarilor de la un partid la altul, în timpul mandatului, fără a-și pierde funcția
Apoi Marinel Bălan a trecut la PNL iar potrivit informațiilor noastre, edilul va candida la scrutinul electoral 2024 din partea PSD.
În 2012, primarul oraşului Frasin, Marinel Bălan (PDL), a spus că nu doreşte să vorbească despre trecut şi că este interesat de viitor, motiv pentru care el şi echipa sa de consilieri va sprijini „în totalitate” echipa USL.
Atunci, sapte primari, dintre care trei PDL şi un independent, au participat la Gura Humorului, la lansarea candidaţilor USL din zonă, politicienii ARD anunţând că îi vor susţine pe adversarii lor la alegeri.
„Consider că USL este o familie ce prezintă încredere”, spunea Bălan, care menționa  că a pus înainte de orice interesul cetăţenilor.
La lansarea candidaţilor USL din zona de munte a judeţului Suceava a fost lansată şi o sticlă de afinată electorală.
Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a lansat atunci  „Afinata USL Humor” care „dezleagă limbile, leagă prietenii, modifică prezentul şi îndulceşte viitorul”. Pe etichetă se preciza ca această afinată are alcool zero la sută, dar sută la sută satisfacţie.
 Oros revine la PSD
Primarul din Ostra, Ioan Oros,in prezent  liberal, revine la PSD. La alegerile trecute, sora acestuia a candidat tot la funcția de primar dar din partea PSD

În 2016 , Oros, a câștigat alegerile  cu 93,47% candidând din partea PSD. În 2020,  acelasii Oros candida la funcția de primar din partea PNL, declarand atunci că vede candidatura surorii sale drept „o răzbunare din partea PSD” deoarece la aceste alegeri el a trecut în tabăra liberalilor. Despre sora sa, Ioan Oros a declarat că „va rămâne în istoria comunei ca sora care și-a înjunghiat fratele pe la spate”. „Sângele apă nu se face, dar uite că la ea se face”,spunea atunci actualul primar.

Între timp se pare că între frați s-a instalat liniștea, edilul fiind căutat de social democrați pentru revenirea în partid.