GENERAL

Trei infractiuni dintr-un foc pentru un tanar din Grămești

La data de 26.08.2024, în jurul orelor 00:20, lucrătorii SPR 13 Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie de rutieră pe drumul județean 291A de pe raza localității Zamostea, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase în funcțiune pentru autoturismul marca BMW 318D, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat și a oprit.

După declinarea calității, i s-a solicitat acestuia să prezinte cartea de identitate, permisul de conducere și documentele autovehiculului, constatându-se faptul că acesta se numeste  Apetrei Iulian de 20 ani, comuna Grămești.

Pe scaunul din dreapta față, în calitate de pasager a fost identificat numitul Țicleanu Marius, din satul Zamostea.

Conducătorul auto Apetrei Iulian  a relatat verbal faptul că, are permisul de conducere suspendat, iar numerele de înmatriculare pe care le are montate pe autoturism nu aparțin acestui vehicul, înmânând ulterior organelor de poliție cartea de identitate și certificatul de înmatriculare.

S-a procedat la verificarea conducătorului auto în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit faptul că, numitul Apetrei Iulian este posesorul permisului de conducere, însă permisul de conducere este suspendat.

De asemenea, s-a procedat și la verificarea numărului de înmatriculare, înscris pe plăcuțele de înmatriculare montate pe autoturism în momentul opririi, ocazie cu care s-a stabilit faptul că, plăcuțele cu nr. de înmatriculare sus-menționate au fost emise de statul olandez și provin de pe un autoturism marca Peugeot 207.

APETREI IULIAN  a fost testat cu aparatul alcootest care a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a constatat și faptul că, autoturismul în cauză nu are efectuată inspecția tehnică periodică și nu deține poliță de asigurare obligatorie RCA, în aceste împrejurări s-a procedat la sancționarea contravențională a numitului Apetrei Iulian  conform art. 10 alin. 1 din OUG 195/2002 cu amendă de 2475 lei și art. 3 din Legea 132/2017 cu amendă de 1500 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334, alin. (1) din Codul penal, „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”, faptă prevăzut şi pedepsită de art. 334, alin. (2) din Codul Penal și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (2) Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal.

S-a luat legătura cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, iar după administrarea probatoriului și cercetările ce urmează a se efectua, în vederea dispunerii unor  măsuri privative de libertate.