ACTUALITATE

Transport de material lemnos suspect dupa ce a fost depistat in trafic ca nu poate justifica provenineța

Polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au oprit noaptea trecuta,  pentru control pe D.N. 17 A, pe raza com. Sadova, ansamblul de vehicule format din autoutilitara și remorca  având direcția de deplasare str. Latișeni spre D.N 17 A com. Sadova.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era condus de numitul Debitca Florentin, de 51 de ani, din  Izvoarele-Sucevei și transporta material lemnos cherestea.
În urma interogării aplicației Sumal 2.0, s-a constatat că pentru ansamblul de vehicule a fost emis codul aviz de către SC MARIPET  SRL, în continuare desfășurării activităților s-a procedat la utilizarea opțiunii ”start control” pentru avizul existent, aplicația SUMAL 2.0 afișând mesajul ”aviz inexistent”, astfel s-a constat că sunt suspiciuni de transport material lemnos a cărui proveniență nu poate fi stabilită.
Având în vedere suspiciunile privind unele ilegalități ridicate de acest transport de material lemnos, ansamblul de vehicule în cauză a fost însoțit la sediul O.S Pojorâta – Atelierul de Producție Sadova, unde s-a constat că transportă o încărcătură de 17 colete cherestea tivită ce a fost sigilată și indisponibilizată în baza procesului-verbal de reținere în vederea stabilirii provenienței și de dare în custodie a bunurilor, către paznicul de serviciu.
Se solicită prin intermediul Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J Suceava, informarea Gărzii Forestiere Suceava pentru efectuarea de controale de specialitate în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos transportat.
La 08.02.2022, urmează a se lua legătura cu personalul silvic din cadrul O.S Pojorâta, în vederea inventarierii materialul lemnos.