ACTUALITATE

Traian Băsescu, după ce casa sa a fost vandalizată din nou de Marian Căpățână: „Este un șantajist”

Fostul președinte al României Traian Băsescu a reacționat, sâmbătă, după ce casa sa a fost vandalizată din nou de Marian Căpățână.

„Este un șantajist (n.r. Marian Căpățână). Este o responsabilitate a statului, că a ridicat sistemele de protecție, deci statul și-a asumat această răspundere. Nu e problema mea dacă statul a scos. Eu sunt într-o realitate și oricât ar crede unii că îmi pot permite, nu cred că îmi pot permite să plătesc pază permanentă pentru vilă și pentru mine.

Am altceva de făcut cu banii. În primul rând, trebuie să îmi găsesc locuință. În al doilea rând, suntem niște oameni la o anumită vârstă, sunt după 48 de ani de serviciu, nu ca să plătesc servicii de protecție și pază, ci ca să avem o viață liniștită. Nu voi sta față în față cu Marian Căpățână. Eu nu pot să mut niște lucruri pe care le-aș muta, mă tem că e făcută intenționat”, a afirmat Traian Băsescu.

Marian Căpățână a scris ieri pe pereții vilei RAAPPS „Petrov, nu mai jignii. Fii bărbat”.

Poliția a ajuns în scurt timp la fața locului. Întrebați de presă cum de ajuns atât de repede la locul incidentului, agenții au spus că SPP a făcut un apel la 112 și a cerut intervenția poliției. Rămâne de văzut dacă SPP a cerut sau nu asistență, întrucât serviciul a decis să retragă protecția oferită președintelui, în urma deciziei ÎCCJ care a stabilit, defitiniv, că Băsescu a colaborat cu Securitatea.