ACTUALITATENAȚIONAL

Tragedie/Patru bărbaţi au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare la Fabrica de cașcaval

Patru bărbați au murit după ce au căzut, duminică, într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de cașcaval din localitatea Ibănești, județul Botoșani. Toţi cei patru bărbaţi au fost declaraţi decedaţi.

Din primele informații, ar fi coborât o persoană în interior, nu a reușit să iasă, motiv pentru care au mai coborât alte trei persoane. Tot din primele informații, două persoane sunt în curs de resuscitare chiar la fața locului, iar patronul este transportat de urgență la spital, fiind în stare critică, arata Monitorul de Booșani.

Stire initiala/Potrivit ISU Botoșani, la caz au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații înguste, trei ambulanțe SMURD, dintre care și cea de terapie intensivă mobilă, dar și o ambulanță SAJ.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului. Una dintre victime era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare. Doi au fost declaraţi decedaţi.

A fost solicitat și elicopterul SMURD Iași, care a aterizat pe un teren viran de lângă fabrică.

„Din nefericire, cei doi bărbați, în vârstă de 50 respectiv 52 ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora”, transmit medicii botoșăneni.

Patronul fabricii de cașcaval a murit în brațele medicilor

Radu Tudose, în vârstă de 47 de ani, patronul fabricii  a fost preluat conștient de la fața locului, transportat cu o ambulanță de urgență la Dorohoi, apoi preluat de o ambulanță cu medic la Botoșani. Din păcate, starea lui s-a agravat foarte repede din cauza inhalării gazelor toxice, iar la urgențe a intrat în stop-cardio respirator. După aproximativ 40 de minute, medicii au fost nevoiți să declare decesul…. Citeşte mai mult pe Monitorul de Botoșani: https://www.monitorulbt.ro/local/2024/06/23/inca-o-viata-pierduta-patronul-fabricii-de-cascaval-a-murit-in-bratele-medicilor-video/