ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Tragedie/O persoana a murit iar alta s-a ratacit prin padure cautand hribi

Sezonul ciupercilor pare ca le-a luat mintile romanilor care se expun inexplicabil la pericole. In acest week end, o persoana plecata sa caute ciuperci a murit in Pasul Rotunda, trupul acesteia fiind recuperat de salvamontisti.

De asemenea, noaptea trecută, în jurul orei 23:00, efectivele de jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Gura Humorului au fost informate telefonic prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost condus de către soția sa în localitatea Paltinoasa, pentru a culege ciuperci, însă acesta nu a mai revenit la domiciliu și telefonul pe care îl are asupra sa rămas fără baterie.

Jandarmii au luat legătura cu soția bărbatului, pentru stabilirea itinerariului de deplasare către zona împădurită. Ulterior, la scurt timp, echipe formate din jandarmi, polițiști și salvamontiști au început misiunea de căutare a persoanei în cauză.

După aproape 3 ore de căutări, bărbatul a fost găsit în siguranță pe raza Cantonului Silvic Pârâul Negru, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Vineri, o familie intreaga din Patrauti a ajuns la spital dupa ce a consumat ciuperci culese din padure de o matusa. Spre seara, doi adulti si un copil au inceput sa se simta rau acuzand stari de voma. Cei trei au fost adusi la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava iar starea lor este in afara oricarui pericol.