ACTUALITATELOCAL

Tragedie/Copil de un an și șapte luni, lovit mortal în curtea casei de o mașină condusă de un băiat de 15 ani

O tragedie a avut loc vineri, 25 octombrie, în orașul Vicovu de Sus unde un copil de un an și șapte luni a fost lovit mortal de o autoutilitară chiar în curtea familiei sale. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17:10, când un adolescent de 15 ani, M. D., a încercat să mute autoutilitara Ford Transit, parcată în curtea casei.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliție, vehiculul, având cheile în contact, a fost pornit de adolescent, care a dorit să-l deplaseze în curtea imobilului.

În timpul manevrei, tânărul a auzit un zgomot ciudat, iar când a coborât din mașină, l-a descoperit  David, un băiețel de doar un an și șapte luni, lângă roata din stânga-spate a autoutilitarei, cu leziuni grave la nivelul capului.

Din nefericire, manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical sosit la fața locului nu au avut succes, iar micuțul a fost declarat decedat.

Băiatul de 15 ani a declarat că nu l-a observat în curte pe David, înainte de a muta autovehiculul, iar familia micuțului a spus că nu are suspiciuni cu privire la circumstanțele accidentului.

Poliția Orașului Vicovu de Sus a deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă”. Cazul va fi înaintat unității de parchet competente, urmând să fie soluționat procedural.