JUSTIȚIE

Traficanti de migranti la frontiera judetului cu Ucraina condamnati. Cat vor sta in inchisoare Vanea,Grisa, Vladimir ,Iurii si Vadim. Intre timp un inculpat a murit

Tribunalul Suceava a decis ieri, condamnarea cu inchisoare a unui grup infractional  de ucraineni dupa ce au fost gasiti vinovati de comiterea infractiunii de grup infractional organziat si trafic de migranti. Dar in acest grup infractional faceau parte si suceveni din zona de frontiera numai ca ucrainenii au cerut ca grupul lor sa fie disjuns din cauza.

Traficantii erau 8  la numar  numai ca intre timp unul a decedat.

Care este decizia Tribunalului Suceava>

Condamnă pe inculpatul LUTSAK IVAN la pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani.

În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

Condamnă pe inculpatul LUTSAK IVAN la pedeapsa principală de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi (4 acte materiale) prev. de art. 263 alin. 1, 2 lit. a din Codul Penal cu aplicarea art. 77 lit. a, art. 35 alin. 1 Cod penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

În baza art. 38 alin. 1 lit. a rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele principale cu închisoarea aplicate inculpatului, urmând ca inculpatul LUTSAK IVAN să execute în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani şi 4 luni închisoare (3 ani închisoare + 1/3 din 1 an închisoare).

În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 45 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani.

În baza art. 65 Cod penal şi art. 45 Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). 2. În temeiul art. 396 alin. 6 C.pr.pen., raportat la art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen., încetează procesul penal faţă de inculpatul IUREA ION zis VANEA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de : – constituirea unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 din Codul Penal, – trafic de migranţi prev. de 263 alin. 1, 2 lit.a din Codul Penal cu aplicarea art. 77 lit. a si art. 35 alin. 1 din Codul Penal, (8 acte materiale) – trecerea frauduloasă a frontierei de stat prev. de art. 262 alin. 1 din Codul Penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal (7 acte materiale) – fals privind identitatea prev. de art. 327 alin. 1 ?i 2 din Codul Penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal (2 acte materiale), ca urmare a decesului făptuitorului.

3. Condamnă inculpatul MOTRESKU DANIEL, zis MIURCA, MIURA sau GRIŞA, la pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin.1 din Codul Penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

Condamnă inculpatul MOTRESKU DANIEL la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la trafic de migranţi prev. de art. 47 din Codul Penal raportat la art. 263 alin. 1, 2 lit. a din Codul Penal cu aplicarea art .77 lit. a, art. 35 alin. 1, art. 75 alin. 2 lit. b, art. 76 alin. 1 din Codul Penal şi art. 79 alin. 3 din Codul Penal (două acte materiale) În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

Condamnă inculpatul MOTRESKU DANIEL la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la trafic de migranţi prev. de art. 47 din Codul Penal raportat la art. 263 alin. 1 ?i 2 lit. a din Codul Penal, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b, art. 76 alin. 1 din Codul Penal şi art. 79 alin. 3 din Codul Penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). În baza art. 38 alin. 1 lit. a rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele principale cu închisoarea aplicate inculpatului, urmând ca inculpatul MOTRESKU DANIEL să execute în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani închisoare (2 ani închisoare + 1/3 din 1 an închisoare + 1/3 din 2 ani închisoare)

4. Condamnă inculpatul NEMTSOFF VLADIMIR la pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru săvârsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 din Codul Penal.

 

Condamnă inculpatul NEMTSOFF VLADIMIR la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi prev. de art. 263 alin. 1, 2 lit. a, din Codul Penal cu aplicarea art. 77 lit. a, art. 35 alin. 1 din Codul Penal, art. 75 alin. 2 lit. b, art. 76 alin. 1 din Codul Penal şi art. 79 alin. 3 din Codul Penal (două acte materiale). În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). Condamnă inculpatul NEMTSOFF VLADIMIR la pedeapsa principală de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat prev. de art. 262 alin. 1 din Codul Penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal, (3 acte materiale) În baza art. 38 alin. 1 lit. a rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele principale cu închisoarea aplicate inculpatului, urmând ca inculpatul NEMTSOFF VLADIMIR să execute în final pedeapsa principală de 2 (doi) ani şi 7 (şapte) luni închisoare (2 ani închisoare + 1/3 din 1 an închisoare + 1/3 din 9 luni închisoare). În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 45 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani.

5. Condamnă inculpatul PINTILEI IURII la pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru săvâr?irea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 din Codul Penal.

Condamnă inculpatul PINTILEI IURII la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi prev. de art. 263 alin. 1, 2 lit. a, din Codul Penal cu aplicarea art. 77 lit. a, art.35 alin. 1 din Codul Penal, art. 75 alin. 2 lit. b, art. 76 alin. 1 din Codul Penal şi art. 79 alin. 3 din Codul Penal (două acte materiale) Î Constată că prezentele infracţiuni sunt concurente cu infracţiunea de contrabandă, prevăzută de art. 270 al. 3, rap. la art. 274 din Legea nr. 86/2006, pentru care inculpatul PINTILEI IURII a fost condamant la pedeapsa de 2 ani închisoare prin Sentinţa penală nr. 385 din 14.07.2016 a Judecătoriei Rădăuţi, modificată şi rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 531 din 17.05.2017, a Curţii de Apel Suceava, dosar nr. 5325/285/2015.

În temeiul art. 85 al. 1 Cod penal 1969 şi art. 15 al. 2 din Legea nr. 187/2012 anulează beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin Sentinţa penală nr. 385 din 14.07.2016 a Judecătoriei Rădăuţi, modificată şi rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 531 din 17.05.2017, a Curţii de Apel Suceava, dosar nr. 5325/285/2015. Anulează formele de executare emise în baza Sentinţei penale nr. 385 din 14.07.2016 a Judecătoriei Rădăuţi, modificată şi rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 531 din 17.05.2017, a Curţii de Apel Suceava, dosar nr. 5325/285/2015, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Pintilei Iurii. În baza art. 38 alin. 1 lit. a rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele principale cu închisoarea aplicate inculpatului (2 ani, 1 an, 2 ani), urmând ca inculpatul PINTILEI IURII să execute în final pedeapsa principală de 3 (trei) ani închisoare (2 ani închisoare + 1/3 din 1 an închisoare + 1/3 din 2 ani închisoare).

În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 45 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal şi art. 45 Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). În temeiul art. 72 alin. 1 C.pen., deduce din pedeapsa de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare aplicată inculpatului PINTILEI IURII, perioada reţinerii dispusă prin ordonan?a nr. 224D/P/2013 din data de 24 aprilie 2014 a DIICOT Serviciul Teritorial Suceava.

6. Condamnă inculpatul FREIZIC VADIM (FREIZYK VADYM) la pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru săvâr?irea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 din Codul Penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

Condamnă inculpatul FREIZIC VADIM (FREIZYK VADYM) la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi prev. de art. 263 alin. 1, 2 lit. a, din Codul Penal cu aplicarea art. 77 lit. a, art.35 alin. 1 din Codul Penal, art. 75 alin. 2 lit. b, art. 76 alin. 1 din Codul Penal şi art. 79 alin. 3 din Codul Penal (două acte materiale). În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 55 lit. a Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). În baza art. 38 alin. 1 lit. a rap. la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele principale cu închisoarea aplicate inculpatului, urmând ca inculpatul FREIZIC VADIM (FREIZYK VADYM) să execute în final pedeapsa principală de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare (2 ani închisoare + 1/3 din 1 an închisoare). În baza art. 67 alin. 2 Cod penal şi art. 45 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 3 ani.

În baza art. 65 Cod penal şi art. 45 Cod penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal confiscă de la inculpatul Lutsak Ivan suma de 1565,12 euro de euro (echivalentul în lei la cursul oficial BNR la data plăţii efective), sumă dobândită de la Naseem Parwani şi Jan Mohammad Gol Mohammad la data de 08.01.2014. În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal confiscă de la inculpatul Nemtsoff Vladimir suma de 1210 lei sumă dobândită de la Lutsak Ivan. În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal confiscă de la inculpaţii Freizic Vadim şi Nemtsoff Vladimir suma de 600 de USD (echivalentul în lei la cursul oficial BNR la data plăţii efective), sumă dobândită la data de 23.02.2014. În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal confiscă de la inculpatul Freizic Vadim suma de 600 de euro (echivalentul în lei la cursul oficial BNR la data plăţii efective), sumă dobândită la data de 03.03.2014 de la Iurea Ion. În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal confiscă de la inculpatul Freizic Vadim suma de 600 de euro (echivalentul în lei la cursul oficial BNR la data plăţii efective), sumă dobândită la data de 23.10.2014 de la Mohammad Issa Salari. În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal confiscă de la inculpatul Nemtsoff Vladimir suma de 1000 USD, echivalentul în lei la cursul oficial BNR la data plăţii efective, expediată din Rusia de către Mokhd Reya Salari la data de 19.02.2014.

În temeiul art. 25 alin. 3 cod procedură penală, dispune desfiinţarea totală a înscrisului falsificat – document de identitate cu seria CC nr. 961051, eliberat de Ucraina, BOGORODETSKYY MYKHAYLO, cetăţean ucrainean. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă pe fiecare dintre inculpaţii Lutsak Ivan, Motresku Daniel, Nemtsov Vladimir, Pintilei Iurii şi Freizic Vadim să plătească statului suma de câte 13.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 11.111 lei reprezintă cheltuieli din cursul urmăririi penale şi 2389 din cursul judecăţii.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei, astăzi, 4.05.2022..