JUSTIȚIE

Trafic de droguri. Trei persoane au fost reținute

rocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus  reținerea a 3 inculpați (unul recidivist), cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Măsurile au fost luate după ce aceștia au fost prinși în flagrant în municipiul Baia Mare  timp ce comercializau  peste 1 kilogram de canabis cu suma de 28.100 lei.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a reținut în sarcina unuia dintre inculpați, că în mai multe rânduri, pe parcursul lunii iunie 2024 a procurat, deținut și vândut diverse cantități de canabis către consumatori de pe raza județului Satu Mare.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și alte aproximativ 700 grame canabis, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus  arestarea preventivă a doi dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, conform propunerii formulate de către procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.