ACTUALITATE

Tot mai mulți ucraineni se întorc acasă – Serviciul Frontierei de Stat

Începând cu 10 mai, Serviciul Frontierei de Stat a înregistrat o creștere a numărului  ucrainenilor care se întorc acasă față de cei ce pleacă în străinătate.

Andriy Demchenko, un purtător de cuvânt al Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei, a vorbit despre acest lucru la Centrul Media al agenției Ukrinform.

„Putem presupune că ucrainenii încep să se întoarcă acasă. În primul rând, acestea sunt categoriile de cetățeni care au plecat, salvându-se  de război”, a spus Demcenko.

Oficialul a menționat că cel mai adesea ucrainenii trec granița cu Polonia, în timp ce alte puncte de control sunt mai puțin aglomerate.

„Debitul mediu zilnic peste graniță variază de la 80.000 la 85.000 de persoane, dintre care majoritatea trec granița pentru a intra în Ucraina. Dacă vorbim de categoria cetățenilor ucraineni, această cifră poate varia de la 30.000 la 40.000 de cetățeni pe zi”, a adăugat Demcenko. .

Potrivit acestuia, anterior fluxul de pasageri peste graniță era de 70-80 de mii de oameni pe zi. În același timp, din cauza creșterii numărului de persoane care doresc să se întoarcă în Ucraina, există cozi la punctele de control. În același timp, astăzi nu există cozi pentru a părăsi Ucraina.

Anterior, Andriy Demcenko a spus că în ziua de 16 mai, peste 38.000 de cetățeni s-au întors în Ucraina, în timp ce peste 31.000 de oameni au părăsit țara.