ANUNȚPUBLICITATE

Tot ce trebuie să știi despre pantalonii evazați

Pantalonii evazați, cunoscuți și sub numele de pantaloni clopot, sunt o piesă de bază a modei încă din anii 1960. Au trecut prin mai multe schimbări de-a lungul anilor, de la designul lor original până la variantele pe care le vedem astăzi. În acest articol, vom examina mai îndeaproape istoria pantalonilor evazați.

Originea pantalonilor evazați

Istoria pantalonilor evazați poate fi urmărită până la începutul secolului al XIX-lea. Marinarii erau cunoscuți pentru faptul că purtau pantaloni largi, ceea ce le permitea să își suflece rapid pantalonii atunci când trebuiau să urce pe catarge. Acești pantaloni erau, de asemenea, practici pentru a lucra pe punte, deoarece permiteau libertatea de mișcare. Cu timpul, acești pantaloni au devenit cunoscuți sub numele de pantaloni cu clopot, datorită formei lor evazate distinctive.

În anii 1960, pantalonii cu clopot au devenit populari în mișcarea de contra-cultură, în special în rândul hipioților. Erau adesea purtați cu cămăși tie-dye, sandale și părul lung. Popularitatea pantalonilor cu clopot a continuat și în anii 1970, când au devenit un simbol al culturii disco. Oamenii purtau adesea pantaloni clopot cu talie înaltă cu pantofi cu platformă și țesături strălucitoare, cum ar fi poliesterul.

Pantaloni evazați în anii 1980 și 1990

În anii 1980, pantalonii evazați au ieșit din modă, iar pantalonii mulați au devenit populari. Cu toate acestea, ei au revenit în anii 1990, unde erau adesea purtați cu cămăși supradimensionate și pantofi groși. Pantalonii evazați erau mai puțin dramatici decât cei din anii 1970, iar pantalonii aveau adesea o siluetă mai mulată.

Pantalonii evazați astăzi

Astăzi, pantalonii evazați continuă să fie populari, mulți designeri punându-și propriul stil clasic. Există mai multe variante de pantaloni evazați, inclusiv bootcut, flare și wide-leg. Pantalonii bootcut au o ușoară evazare de la genunchi în jos, în timp ce pantalonii flare au o evazare mai dramatică. Pantalonii wide-leg sunt asemănători cu pantalonii clopot, dar au o croială mai lejeră și o evazare mai largă.

Pantalonii evazați pot fi eleganți sau nu, ceea ce îi face un element versatil pentru orice garderobă. Pot fi purtați cu o bluză și tocuri pentru un look mai elegant sau cu un tricou și adidași pentru un aer mai casual. De asemenea, sunt disponibili într-o gamă variată de țesături, inclusiv denim, catifea și in.

Pantaloni evazați în cultura pop

Pantalonii evazați au avut mai multe apariții în cultura pop de-a lungul anilor. În anii 1990, Spice Girls erau cunoscute pentru pantofii lor cu platformă și pantalonii evazați. Pantalonii erau adesea viu colorați sau cu modele și erau un element de bază al look-ului caracteristic al grupului.

La începutul anilor 2000, pantalonii evazați au devenit populari în comunitatea hip-hop. Rapperi precum Jay-Z și P. Diddy purtau adesea pantaloni evazați cu tricouri supradimensionate și lanțuri. Pantalonii erau adesea confecționați din țesături de lux, cum ar fi catifeaua sau mătasea.

Pantalonii evazați și-au făcut apariția și în filme și emisiuni TV. În filmul Almost Famous, personajul principal, un tânăr jurnalist, poartă pantaloni evazați pe tot parcursul filmului. Pantalonii sunt un indiciu al decorului filmului din anii ’70 și servesc drept simbol al mișcării de contracultură. În emisiunea TV That ’70s Show, personajele poartă adesea pantaloni tip clopot și alte haine inspirate din anii 1970.

Fie că preferi pantalonii evazați dramatici din anii ’70 sau cei mai subtili pantaloni bootcut moderni, există un stil de pantaloni evazați care se potrivește gustului fiecăruia. Tot ce ai nevoie în garderobă e o pereche de pantaloni evazați și câteva bluze damă elegante și poți crea o groază de ținute! Cu versatilitatea și atracția lor atemporală, pantalonii evazați vor rămâne cu siguranță o piesă de bază a modei pentru anii ce vor urma, continuând să facă apariții în cultura pop și pe podiumuri.

Pantalonii evazați au o istorie bogată care se întinde pe mai multe secole. De la începuturile lor practice, ca pantaloni de marinar, până la popularitatea lor în cadrul mișcării de contracultură din anii ’60 și ’70, pantalonii evazați au trecut prin mai multe iterații de-a lungul anilor. Astăzi, ei continuă să fie un stil popular, mulți designeri p