ANUNȚPUBLICITATE

TOP 5 idei pentru un dormitor de poveste

Dormitorul poate fi oază de linişte şi inspiraţie, însă pentru acest lucru ai nevoie de o amenajare că la carte. Vestea bună este că poţi crea o atmosferă de poveste cu ajutorul micilor detalii, fără să fie nevoie să faci schimbări majore.

Organizarea eficienta, lenjeria de pat potrivită, dar şi micile decoraţiuni te pot ajuta să te bucuri de această cameră pentru a te relaxa, a te odihni sau chiar pentru a-ţi găsi inspiraţia de a crea.

Descoperă TOP 5 idei uşor de pus în practică pentru un dormitor de poveste:

Alege lenjeria de pat potrivită

Cu ajutorul unor lenjerii deosebite poţi schimba complet atmosfera din dormitorul tău. Cea mai bună soluţie o reprezintă lenjeriile de pat din bumbac. De ce? Ei bine, lenjeriile de pat din bumbac sunt prietenoase cu pielea, dar şi uşor de întreţinut. Bumbacul este unul dintre cele mai delicate materiale cu pielea, de aceea este o alegere de top atât pentru lenjerie de corp şi de pat, cât şi pentru haine de zi cu zi.

Poţi opta pentru lenjerii de pat din bumbac satinat, dacă îţi doreşti un material fin şi cu aspect preţios sau pentru lenjerii de pat din bumbac colorat, dacă vrei să te bucuri de o astmosfera veselă.

Pentru un dormitor amenajat minimalist, alege lenjerii de pat albe, deoarece albul inspiră curăţenie şi simplitate.

Păstrează garderoba bine organizată

Un dormitor bine ordonat îţi va inspira mereu confort şi relaxare. Cum dulapul este o piesă esenţială a dormitorului, este important ca acesta să fie mereu bine ordonat. În acest fel, vei avea mereu energie bună atunci când îţi alegi ţinutele. Dezordinea din dressing nu numai că este deranjanta vizual, dar îţi poate îngreuna şi pregătirea de dimineaţă sau de dinaintea evenimentelor.

Cum poţi păstra o garderobă bine organizată pentru cât mai mult timp? Folosirea umeraşelor pentru depozitarea hainelor este o soluţie inspirată. Hainele împachetate şi aşezate pe rafturi vor fi mereu mai greu de ales şi de rearanjat după fiecare utilizare. De asemenea, curăţenia în garderoba la schimbarea sezoanelor, toamna şi primăvara, te va ajuta să ai un dulap mai bine organizat.

Foloseşte mici decoraţiuni colorate

Micile decoraţiuni colorate sunt o metodă excelentă de a da viaţa dormitorului tău. Cea mai uşoară variantă o reprezintă cărţile şi revistele colorate, pe care le poţi plasa pe noptiere sau pe comodele din dormitor. De asemenea, poţi opta pentru rame foto colorate, mici vaze cu flori sau covoare de mici dimensiuni.

Decoraţiunile în nuanţe vesele vor da o pată de culoare întregii camere şi îţi vor transmite o stare de bine de fiecare dată când intri în încăpere.

Instalează un mic spaţiu de creaţie

Un mic loc în dormitor în care poţi să îţi practici hobby-ul, să citeşti, să creezi sau chiar să scrii în jurnal este o super idee. Poţi opta pentru un birou de mici dimensiuni şi un taburet ori pentru un fotoliu confortabil, în spatele căruia să aşezi un lampadar. Un mic colţişor pentru tine în dormitor te va ajuta să priveşti cameră ca pe un spaţiu de odihnă şi în acelaşi timp ca pe un loc care îţi oferă inspiraţie.

Renunţă la ecrane

Dacă îţi doreşti o igienă corectă a somnului, atunci nu instala un televizor în dormitor. Poţi transforma această cameră într-una dedicată relaxării şi stării de bine, fără ecrane. Dacă alegi să nu montezi un TV în dormitor, însă îţi faci griji că vor fi rare momente în care vei dori să urmăreşti un film sau serial în pat, există soluţii. Poţi oricând să foloseşti laptopul sau telefonl, ori să ai un mini videoproiector în casă pentru astfel de situaţii.

Dormitorul poate fi locul ideal pentru a-ţi reîncărca bateriile şi pentru a-ţi regăsi creativitatea. Primul pas pentru a face acest lucru este să păstrezi mereu camera ordonată, în special garderoba sau dulapul. Mai apoi, alege lenjeria de pat din bumbac ce îţi inspiră relaxare şi stare de bine, renunţa la ecrane pe cât posibil şi optează pentru decoraţiuni care îţi trezesc imaginaţia.