ACTUALITATE

Tomac: „Suspendarea participării României la târgurile de turism, o decizie complet neinspirată”

Liderul PMP critică decizia ministrului Turismului, Daniel Cadariu, de a suspenda participarea României la toate târgurile de turism din acest an. Eugen Tomac consideră că este o decizie complet neinspirată.

„Nu aș fi reacționat pe marginea acestui subiect dacă nu aș fi auzit declarația ministrului Cadariu, care a anunțat că a suspendat participarea României la toate târgurile de turism din acest an.
O decizie complet neinspirată. Nu asta este soluția. Ministerul are obligația să facă câteva chestiuni simple, dar atât de necesare.
În primul rând, publicați pe pagina oficială a ministerului, în limba română și engleză, o prezentare online a tuturor obiectivelor turistice din țara noastră. Dacă nu sunteți în stare, atunci existența acestui minister nu se justifică doar pentru a împărți margarete.
Doi. Realizați reviste și albume cu cele mai frumoase regiuni din România. Probabil nu cunoașteți, dar una dintre zonele în care întâlnești mai mulți turiști străini decât români este Delta Dunării, o bijuterie care merită a fi promovată la New York, Tokyo, Londra sau Berlin.
Agroturismul, alt domeniu ce are nevoie de promovare. Europenii caută asemenea oaze de sănătate. Minunile din Bucovina și Maramureș și atâtea altele, toate trebuie prezentate și promovate inteligent.
Nu izolarea și justificările nepotrivite sunt soluțiile, ci investițiile continue în promovare, alături de cei care au făcut performanță în turism.
România merită descoperită, noi chiar avem ce oferi. Ne mai trebuie competență și puțin mai multă inspirație”, a comentat pe Facebook Eugen Tomac.