POLITIC

Tofu cald cu sos de usturoi picant

10 minute pentru a pregăti
20 de minute pentru a găti

Sos de soia-3/8 linguriță
Fulgi de ardei roșu zdrobiți-1/8 linguriță
Ulei de susan-3/8 linguriță
Usturoi – 1/8 linguriță
Ceapă verde01/20 ceașcă, tăiată
Tofu-Crud-1/8 bloc(58 grame)
Semințe de susan-1/4 linguriță
Zahăr-1/16 linguriță

Pasul 1
Prăjiți ușor semințele de susan în cuptorul de 325 de grade timp de aproximativ 10 minute. Zdrobiți semințele cu partea plată a unui cuțit greu.
Pasul 2
Clătiți cu grijă tofu, apoi acoperiți-l cu apă rece într-o cratiță medie. Aduceți la fierbere la foc mediu-mare, apoi păstrați-l cald, acoperit, la foc foarte mic.
Pasul 3
Între timp, tocați și zdrobiți usturoiul până obțineți o pastă cu un vârf de cuțit de sare. Se amestecă împreună cu restul ingredientelor (cu excepția tofu).
Pasul 4
Chiar înainte de servire, ridicați cu grijă tofu din cratiță cu o spatulă mare și scurgeți-l pe prosoape de hârtie. Se usucă ușor, apoi se transferă în
o farfurie mică. Se pune puțin sos peste tofu și se servește cald. Serviți restul sosului alături.

Calorii -73
Carbohidrați-3g
Grăsimi-5g
Proteine-6g
Fibre-0g
Carbohidrați net-2g
Sodiu-382mg
Colesterol-0mg