ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Țigări de contrabandă de aproximativ 86.000 lei confiscate la frontiera de nord

În urma unor acțiuni desfășurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră au confiscat peste 7.300 de pachete cu țigări de proveniență Duty Free, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Pentru interceptarea și identificarea contrabandiștilor, polițiștii de frontieră au tras 11 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea  prevederilor legale

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 86.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

 

*În data de 13 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș s-a  desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 23.35, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Bârsana, județul Maramureș, o persoană care transporta un colet voluminos.

Imediat colegii noștri au acționat pentru interceptarea persoanei în cauză, dar în momentul în care aceasta a observat echipajul Poliției de Frontieră a abandonat coletul și a fugit.

Deoarece persoana nu s-a supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă din cauza terenului accidentat nu a fost posibilă oprirea acesteia.

S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie  cu care în curtea unui imobil a fost observat un colet voluminos.

Cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, unde, într-o anexă folosită pentru creșterea animalelor au fost descoperite alte 5 colete, care conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul S.T.P.F. Maramureș, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 5.348 pachete de țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările în valoare de 62.572 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

sursa/politia de frontieara

 

* În data de 15 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 01.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității  Costileva, jud. Suceava, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru interceptarea și identificarea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea  au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Imediat,  poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite 2 colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.