RELIGIE

Teodosie îndeamnă organizațiile civile să renunțe la mitingul pentru recunoaşterea Mitropoliei Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, îi îndeamnă pe organizatorii mitingului de sâmbătă să preschimbe marșul „în procesiune și înflăcărarea în rugăciune, prin renunțarea la întrunirea planificată“.

„Având în inimă dragostea pentru pace, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi îndeamnă pe organizatorii mitingului de sâmbătă să preschimbe marșul în procesiune și înflăcărarea în rugăciune, prin renunțarea la întrunirea planificată. Înaltpreasfințitul îi așteaptă pe toți la Sfânta Liturghie pe care o va oficia, alături de mai mulți arhierei, preoți și diaconi la Biserica «Sfântul Haralambie» din Constanța, cu ocazia prăznuirii hramului, mâine, 10 februarie, începând cu orele 7.30.“, au transmis reprezentanții Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, va fi judecat de Sfântul Sinod al BOR pentru „tulburarea păcii din viața Bisericii”, „răzvrătire” și „indisciplină”, pentru că a insistat în repetate rânduri pentru ridicarea Arhiepiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie, deși nu îndeplinește criteriile.

Între conducerea BOR și ÎPS Teodosie au existat în ultima vreme mai multe conflicte, din cauza declarațiilor controversate ale acestuia. În plus, arhiepiscopul este cercetat și de DNA, pentru cumpărare de influență.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au transmis joi, 8 februarie a.c., un comunicat de presă, după ce în mediul online au apărut informaţii că mai multe organizaţii ale societăţii civile intenţionează să organizeze sâmbătă, un miting în municipiul Constanţa, pe traseul Piaţa Ovidiu-Catedrală-Prefectură, între orele 15.30 – 17.00, în favoarea recunoaşterii Mitropoliei Tomisului.