ACTUALITATELOCAL

Tata si fiu, din Costișa dosar penal pentru infractiuni rutiere

La data de 19.08.2023, în jurul orelor 16.10, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza DC Costișa- DC 49 A, de pe raza satului Costișa, com.Frătăuții Noi, jud. Suceava, au observat faptul că un autoturism de culoare albstru, care se deplasa din direcția opusă a autospecialei de poliție, a oprit brusc pe partea dreaptă a carosabilului, iar conducătorul autoturismului a părăsit autoturismul, deplasându-se pedestru în direcția din care se deplasa cu autoturismul.
          Lucrătorii de poliție l-au identificat pe conducătorul autoturismului, la o distanță de aproximativ 15 m, de autoturism, stabilind faptul că acesta O.B. în vârstă de 17 ani, din com.Frătăuții Noi, sat Costișa, jud. Suceava, persoană ce nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
         În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, autoturismul condus pe drumurile publice de pe raza satului Costișa, com.Frătăuții Noi, jud. Suceava, este marca Renault Trafic, culoare albstru,  înmatriculat pe numele tatălui conducătorului autoturismului,, iar acesta la data de 19.08.2023, în jurul orelor 15.00, i-a încredințat autoturismul susmenționat, spre a fi condus pe drumurile publice de pe raza comunei Frătăuții Noi, sat Cotișa, jud. Suceava, fiului său cunoscând faptul că aceștia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
           În cauză a fost întocmit dosar penal   sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” fapte prev. și ped. de art. 335 alin.1 Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. 3 din Codul Penal.
           De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru coducerea pe drumurile pubice unei persoane depre care știe că nu posdă permis de conducere ” fapte prev. și ped. de art. 335 alin.3 Codul penal.