BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Tata a patru copii, condamnat pentru vânzarea de autoturisme. Mașinile erau introduse în țară în calitate de ajutor umanitar

O  persoană a fost condamnată pentru vânzare de autoturisme la 5 ani de închisoare. El ar fi comercializat masinile care au fost aduse în țară pentru necesitățile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Bărbatul a fost eliberat de la executarea pedepsei cu probațiune timp de un an, potrivit verdictului Judecătoriei raionului Șevcenko din orașul Cernăuți, notează audiovizualul public Suspilne Cernivtsi. Acesta și-a recunoscut vinovăția în instanță.

În verdict se precizează că bucovineanul a vândut patru SUV-uri unei femei, care dorea să le transmită militarilor ucrainenei. Mașinile au fost vândute pentru suma totală de 460.000 de grivne. El a importat aceste mașini în Ucraina ca ajutor umanitar, primind banii de la o altă persoană. Ulterior mașinile au fost predate unei unității militare ca ajutor umanitar prin intermediul asociației „Comunitatea Bucovineană”. În verdict se arată, că șeful organizației publice nu știa de vânzarea mașinilor. Bărbatul a fost scapat de pedeapsă pentru că și-a recunoscut vinovăția și creste patru copii. Instanța a decis să transfere toate cele patru mașini unei unități militare.