BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

TASS/Regatul Unit impune sancțiuni împotriva RT, grupului de media Rossiya Segodnya și a 12 ruși

Guvernul britanic a pus canalul de televiziune rusesc RT (organizația autonomă non-profit TV-Novosti), holdingul de presă Rossiya Segodnya și 12 cetățeni ruși, inclusiv colonelul general Mihail Mizintsev, șeful Centrului de Comandă și Control al Apărării Naționale, și jurnalistul Serghei Brilev, pe o listă de sancțiuni.

Lista neagră actualizată a fost publicată joi dimineață pe site-ul guvernului britanic. Documentul precizează că activele Rossiya Segodnya din Marea Britanie vor fi înghețate, deoarece organizația operează într-o zonă de importanță strategică pentru guvernul rus, și anume informația, comunicațiile și tehnologia digitală, și primește sprijin din partea guvernului rus, arata TASS.

Noile sancțiuni îi vizează și pe Alexander Zharov, director executiv al Gazprom-Media, Alexey Nikolov, director general al RT, Anton Anisimov, șeful Sputnik International Broadcasting, Vladimir Maksimenko, director la Fundația pentru Cultură Strategică, precum și jurnaliștii și experții care cooperează cu el: Andrey Areshev, Sergey Saenko, Natalya Skorokhodova, Svetlana Zamlelova, Irina Bubnov și Anton Bespalov. „În urma deciziei Ofcom de a revoca licența de difuzare a RT, aceste sancțiuni vor asigura că RT nu va putea să-și găsească drumul înapoi la televiziunile din Marea Britanie”, a spus Foreign Office.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială ca răspuns la o solicitare de ajutor a șefilor republicilor Donbass. El a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene, ci urmărește demilitarizarea și denazificarea țării. În urma acestui pas, Statele Unite, Uniunea Europeană, Regatul Unit și alte câteva țări au anunțat sancțiuni împotriva persoanelor fizice și juridice rusești.

sursa:agentia de presa rusa Tass