BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

TASS/Liderii țărilor CSTO adopta câteva documente la summit-ul de la Moscova

Şefii statelor membre ale Tratatului de Securitate Colectivă au semnat câteva documente multilaterale la summitul care a avut loc luni în capitala Rusiei. Acestea au inclus o declarație a Consiliului Colectiv de Securitate în onoarea celei de-a 30-a aniversări a tratatului și a 20-a aniversare a organizației. Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că intenționează, printre altele, să semneze o declarație comună, care, ținând cont de experiența dobândită în timpul operațiunii de menținere a păcii din Kazahstan, va confirma hotărârea țărilor CSTO de a continua să coopereze ca parteneri în diverse domenii de dezvoltare militară și de apărare și de a spori acțiunile coordonate pe scena internațională.

La întâlnire au participat Putin, prim-ministrul Armeniei Nikol Pashinyan, președintele Belarusului Alexander Lukașenko, președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kârgâzstanului Sadyr Japarov și președintele Tadjikistanului Emomali Rahmon.

CSTO este o organizație internațională de securitate care include șase state membre: Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. Tratatul de securitate colectivă a fost semnat la 15 mai 1992 la Tașkent. Consiliul de Securitate Colectivă este organul suprem al OSC. Acesta include șefii statelor care sunt membre ale organizației.

sursa/agentia de presa TASS