GENERAL

TASS: Forțele Aerospațiale ale Rusiei elimină peste noapte 51 de ținte militare ucrainene – top

Forțele aerospațiale ale Rusiei au lovit peste noapte 51 de ținte militare ucrainene, inclusiv două grupuri de artilerie și două sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS), a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, jurnaliştilor.

„În timpul nopții, aviația strategică a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei a lovit 51 de instalații militare ucrainene. Acestea includ: patru posturi de comandă, două sisteme de lansare ale sistemelor de rachete sol-aer Osa-AKM în vecinătatea comunităților Barvenkovo ​​și Slaviansk. , două baterii de artilerie, două sisteme de rachete cu lansare multiplă, patru depozite de artilerie de câmp și rachete în vecinătatea comunităților Konstantinovka și Krestische, precum și 32 de posturi apărate și zone de concentrare a echipamentului militar al forțelor armate ucrainene”, el a spus. Forțele armate ale Rusiei au eliminat o rafinărie de petrol și trei depozite de combustibil și lubrifianți în apropiere de Odessa, folosind rachete de înaltă precizie lansate pe mare și aer, a declarat Konașenkov.

„În această dimineață, o rafinărie de petrol și trei depozite de combustibil și lubrifianți care furnizează combustibil pentru grupul de trupe ucrainene în direcția Nikolaev au fost eliminate folosind rachete de înaltă precizie lansate pe mare și aer”, a declarat el. Forțele armate ale Rusiei au eliminat 125 de avioane de război, 88 de elicoptere și 383 de drone de la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

„În total, de la începutul operațiunii militare speciale, 125 de avioane de război și 88 de elicoptere și 383 de vehicule aeriene fără pilot, 221 de sisteme de rachete sol-aer, 1.903 de tancuri și alte vehicule de luptă blindate, 207 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 805 Au fost eliminate armamentele și mortarele de artilerie de câmp, precum și 1.781 de unități de echipamente militare speciale auto”, a spus el. Potrivit acestuia, astăzi sistemele de apărare aeriană ale Forțelor Aerospațiale ale Rusiei au doborât două drone ucrainene în vecinătatea comunităților Kudryashovka și Shurovka.

sursa:agenția de presă rusă TASS