ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

Țăranii din Ștefan cel Mare, supărați pe piloții militari care fac manevre în zonă. Spun că alungă ploaia așteptată de trei luni!

PSIHOZĂ… Locuitorii din Ștefan cel Mare s-au săturat de războiul din Ucraina. Toată vară avioanele de luptă staționate pe teritoriul României au făcut manevre deasupra comunei lor. Ei consideră că cineva anume face acest lucru în bătaie de joc, iar prin vocea primarului și-au arătat nemulțumirea. Totul a escaladat acum câteva zile când avioanele au început din nou să facă manevre în comună. La un moment dat unii au dat vina pe manevrele piloților cu avionele lor de luptă spunând că au risipit cei câțiva norișori de ploaie care se aciuaseră deasupra comunei. La Ștefan cel Mare nu a mai plouat de 3 luni și țăranii sunt disperați. Acum dau vina pe piruietele făcute de piloții avioanelor NATO,arata vremeanoua.ro.

 

Primarul din localitatea Ștefan Cel Mare din județul Vaslui a cerut și explicații Ministerului Apărării în acest sens. El susține că avioanele de vânătoare se învârt de câteva zile pe deasupra comunei și că erau să-i doboare stâlpii de electricitate.

De asemenea, primarul a concluzionat că statul român are rezerve mari de combustibil dacă își permite să consume atât de mult pentru a survola pe deasupra comunei atât de des. ,,Primarul Mihai Moraru este revoltat: “Ne-am săturat să tot fim chinuiți de avioanele militare care cică efectuează antrenamente deasupra comunei noastre. Noi credem că acești piloți își bat joc de sătenii noștri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune. Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă dacă ar fi așa, nu ar face acrobații în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul. Zborurile acestora sperie animalele pe câmp, câinii latră în curți non-stop. Ieri se adunaseră câțiva norișori de ploaie deasupra noastră și trăgeam nădejde la o ploaie pe care o așteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit și nu a mai plouat. Peste tot au căzut precipitații, numai la noi nu! I-aș întreba pe domnii de la MAPN, de unde au atât cherosen la dispoziție acești piloți și de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figurație! Eu vorbesc atât în nume personal, cât și în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război și de iminența izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru. Măcar să ne scutească cu așa zisele lor antrenamente. Poate să le facă și în altă parte. Noi la Ștefan cel Mare ne-am săturat”.

sursa: