Tânărul acuzat în 2019 că a ucis o studentă de 20 de ani după ce ar fi condus sub influenţa substanţelor interzise a fost arestat pentru trafic de droguri. Acesta a fost prins în timp ce vindea 800 de grame de cannabis, iar în urma percheziţiilor, în maşina personală s-au descoperit peste 40 de kilograme de droguri. Alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi, printre ei şi mâna dreaptă a unui fost şef al Serviciul Antidrog Cluj.
Poliţiştii DIICOT au făcut o captură uriaşă: 26 de kilograme de cannabis şi alte 18 kilograme de substanțe psihoactive, 3CMC – un drog sintetic extrem de periculos. După ce a consumat o astfel de substanţă, un adolescent de 16 ani din Argeş şi-a ucis cu sânge rece tatăl la începutul lunii martie.
Cele 44 de kilograme de droguri au fost găsite în portbagajul lui Tudor Cîrje, un tânăr care a mai avut probleme cu legea şi cu drogurile.
În momentul în care poliţiştii l-au prins în flagrant pe individ că vindea 800 de grame de droguri, se afla la volanul unui autoturism. Nu mai avea voie să conduca încă din 2019, când s-a izbit cu maşina de acest stâlp. Atunci, o tânară de 20 de ani, prietena lui si pasageră pe locul din drepta, a murit pe loc.
La patru ani distanţă de la teribilul accident de la marginea Clujului, locul este încă plin de lumânări şi coroane în memoria fetei moarte.
Tânărul nu a ţinut cont de viteză la momentul accidentului
La momentul tragediei, tânărul era şofer începător şi urcase pentru prima dată la o volanului maşinii puternice a prietenei sale. Ancheta a scos la iveală că Tudor Cîrje nu a ţinut cont de viteză, ar fi cuplat modulul sport al maşinii şi a decuplat sistemele de protecţie. Apoi a accelerat până la 150 de kilometri pe oră. Maşina a a derapat pe şoseaua plină de polei. Studenta a murit şi el a rămas fără un picior.
După accident au rămas multe întrebări fără răspuns: bărbatul a ieşit pozitiv în urma testării cu aparatul drugtest, însă, rezultatele la sânge n-au confirmat prezenţa unei substanţe interizise. Dosarul se judecă şi în prezent, iar Tudor Cîrje este cercetat pentru ucidere din culpă. Atunci, a negat constant că ar fi consumat droguri: „Oricât mi-aș dori în prezent să dau timpul înapoi nu pot și îmi asum in totalitate vina pentru uciderea din culpă a Gabrielei. Vă rog să-mi acordați o șansă și să-mi aplicați o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere, regret enorm cele întâmplate”.
Părinţii Gabrielei sunt de atunci neconsolaţi şi vor dreptate.
Ion Vasile Rîpan, tatăl fetei moarte: Nega cu vehemenţă că nu a consumat niciodată (n.rep. droguri), că habar nu are ce sunt alea. Dânsul în noaptea respectivă (n.rep a accidentului) şi în general e un consumator de droguri, iar acum, prin ceea ce s-a întâmplat, s-a adeverit.
Un nou termen în dosarul accidentului va avea loc în luna mai, iar o eventuală pedeapsă cu suspendare nu îl scapă de închisoare după captura uriaşă de droguri.
Cîrje ar fi avut doi complici, arestaţi şi ei
Cîrje ar fi avut doi complici, arestaţi şi ei. Adrian Groşan a fost acuzat de tâlhărie, lipsire de libertate și violare de domiciliu pe teritoriul Ungariei la începutul anului 2020. Şi e considerat mâna dreaptă a unui fost şef al Serviciului Antidrog Cluj, care îşi făcuse o reţea de așa-ziși detectivi particulari. Filmau, interceptau și spionau oameni bogați pe care mai apoi îi șantajau. Al treilea membru al grupării era Emil Horea Popa, bănuit într-un dosar de vandalizare a maşinii unui jurnalist. Ziaristul ar fi publicat mai multe informaţii din cazul morţii studentei Gabriela Rîpan.
Cei trei indivizi sunt acum în arestul IPJ Cluj pentru 30 de zile sub acuzaţia de trafic de droguri.
Ce spune DIICOT :
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În cauză s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2022 cei trei inculpați au procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.
La data de 06.04.2023, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.
În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kilograme de canabis.
Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, în interiorul unui autoturism au fost identificate și ridicate cantitățile de peste 26 de kilograme canabis și 18 kilograme substanță cristalină (3-CMC).
De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și indisponibilizate sumele de peste 340.000 de lei și 4000 de euro.
În cursul zilei de ieri, 07.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.