JUSTIȚIE

Tânără din Straja reținută pentru mărturie mincinoasă. A spus polițiștilor că se afla la volanul mașinii deși ea era doar pasager

O tânără din Straja a fost reținută pentru mărturie mincinoasă. Ea a încercat să își asume că era la volanul mașinii deși era doar pasager. Oamenii legii au prins-o cu minciuna.

A fost întocmit dosar penal.

La data de 16.04.2024, în jurul orei 18:18, echipajul de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Calea Bucovinei, din localitate, a avut loc un accident rutier, o persoană fiind rămasă blocată într-u autoturism.

Ajunși la fața locului, lucrătorii de poliție au identificat pe conducătorul autoturismului în interiorul autospecialei SMURD, în persoana lui Savin Mihai, de 43 ani, domiciliat în comuna Straja, acesta nesuferind leziuni, refuzând transportul la Spitalul Municipal Rădăuți.

De asemenea, în parcarea din partea dreaptă a străzii a fost identificat autoturismul marca CITROEN C5 și autoturismul marca Volkswagen Golf, ambele autoturisme prezentând avarii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că  Savin Mihai nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a procedat la testarea sus-numitului cu aparatul alcooltest DRAGER, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool.

De asemenea n Savin Mihai a fost testat cu aparatul DRAGER și a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltarii mostrelor biologice de urină și sânge, pentru stabilirea prezentei substanțelor psihoactive în organism.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal și ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (2) din Codul Penal, cu aplicare art. 38 alin. (2) din Codul Penal.

 

Cercetările au continuat și a doua zi:

 

La data de 17.06.2024, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul de cercetare penală din data de 16.04.2024, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal, cu aplicarea art. 44 alin. (1) din Codul Penal, față de inculpatul Savin Mihai, în vârstă de 34 de ani, din comuna Straja, județ Suceava,  s-a procedat la audierea numitei Savin Liliana în calitate de martor.

Savin Liliana, cu ocazia audierii a declarat că autoturismul marca CITROEN a fost condus de către ea și având în vedere probatoriul administrat în cauză, lucrătorii din cadrul subunității s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de „mărturie mincinoasă”.

Lucrătorii de poliție din cadrul compartimentului rutier al Poliției oraș Vicovu de Sus au dispus continuarea urmăririi penale față de Savin Liliana, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „mărturie minciunoasă”, faptă prev. și ped. de  art. 273 alin. (1) din Codul Penal și s-a dispus măsura preventivă a reținerii lui  Savin Liliana, din comuna Straja, pentru o perioadă de 24 ore.

La nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus s-a constituit o escortă care o va transporta pe numita Savin Liliana la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „mărturie minciunoasă”, faptă prev. și ped. de  art. 273 alin. (1) din Codul Penal.