GENERAL

Tânăr din Vatra Moldoviței, băgat în arest după ce a fost filmat de mai multe ori conducând fără permis o motocicletă neînmatriculată

Având informații că D. Roberto, un tânăr de 24 ani din Vatra Moldoviței, conduce pe drumurile publice o motocicletă pe care nu este montată plăcuța cu nr. de înmatriculare, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie, polițiștii  s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

În cadrul dosarului penal au fost continuate activitățile investigativ operative și de cercetare fiind identificată motocicleta folosită la comiterea faptei, care a fost indisponibilizată pentru cercetări, stabilindu-se că vehiculul este marca Honda,  utilizată de D. Roberto fără a avea montată plăcuța cu nr. de înmatriculare pentru a nu putea fi identificată în traficul rutier.

De asemenea, prin vizionarea unor imagini captate de sistemele de supraveghere video și prin audierea de martori oculari identificați în urma investigațiilor efectuate, s-a probat cu certitudine faptul că D. Roberto a condus motocicleta respectivă pe DJ 176 Vatra Moldoviței în zilele de 29.06.2024 și 30.06.2024, în jurul orei 19.00 (în ambele zile).

În urma probatoriului administrat, la data de 08.07.2024 polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de D. Roberto pentru comiterea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”. Având în vedere modalitatea concretă de comitere a faptelor precum și antecedentele suspectului (condamnare anterioară care nu atrage recidiva pentru infracțiuni rutiere), polițiștii  au dispus reținerea suspectului D. Roberto pentru o perioadă de 24 de ore.