GENERAL

Tânăr de 19 ani din Cernăuți, prins de radar la Păltinoasa conducând cu 86 km/h. N-are permis, dar mămica sa l-a pus la volan, așa, de distracție

Miercuri, la ora 19.37, pe DN2E, pe raza satului Păltinoasa, polițiștii au depistat un autoturism marca VW, înmatriculat în Ucraina, care se deplasa spre Vârfu Dealului cu viteza de 86 km/h (+36 față de limita legală în zonă).

Mașina a fost oprită, la volan fiind M. Dimitrie, de 19 ani, domiciliat în Cernăuți – Ucraina, care a declarat că nu posedă permis de conducere. Pe bancheta din spate a autoturismului se afla  identificată mama conducătorului auto, de 43 ani,  posesoare a permisului de conducere pentru categoriile A și B, valabil. Cei doi au spus că, în timp ce se deplasau împreună cu autoturismul Vw Passat, condus de femeie dinspreGura Humorului spre Păltinoasa, când au ajuns la intersecția drumurilor DN17 cu DN2E, mama i-a încredințat autoturismul fiului său pentru a conduce ”în scop recreativ”, aceasta urcându-se pe locurile din spate ale mașinii. Polițiștii au întocmit dosare penale privind infracţiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.