ACTUALITATELOCAL

Tamponare cu fuga de la locul evenimentului in parcarea Shopping City Suceava. Polițiștii l-au interceptat și imobilizat pe vinovat care era și băut

Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat , de 56 ani, din  Suceava,  că în parcarea Shopping City, în zona Stației Peco, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto vinovat ar fi sub influența băuturilor alcoolice și încearcă să plece de la fața locului.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, care au observat o persoană de sex bărbătesc care alerga din direcția Shopping City înspre InterConti, unde persoana în cauză a fost interceptată și imobilizată de polițiști. După declinarea calității, a fost identificată persoana în cauză,  de 36 ani, din  Suceava.

Din discurțiile purtate cu apelantul, a rezultat faptul că persoana imobilizată de către organele de poliție se afla la volanul autoturismului VW Touran, acesta a acorașat în parcarea Shopping City autoturismul condus de către apelant, după care a părăsit locul faptei alergând spre InterConti.

La fața locului s-a prezentat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava în vederea testării lui , acesta nu a putut finaliza testul cu aparatul etilometru și nu a dorit să fie testat cu aparatul drugtest, exprimându-și dorința să fie condus la UPU Suceava în vederea prelevării de mostre biologice, respectiv de sânge și urină.

La UPU  acestuia -au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și o probă de sânge și una de urină în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Secției de Poliție Burdujeni pentru întocmirea documentelor și continuarea cercetărilor, acesta fiind sancționat contravențional conform Regulamentului de aplicare al OUG 195/2022 întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii rutieri ai Poliției mun. Suceava